EFF

Zo wandelen B gisteren lekker in het zonnetje bij kasteel de Haar te Haarzuilens. B was niet de enige want de Elf Fantasy Fair trok weer bijzonder veel bekijks. Het thema dit jaar was iets met keltisch en zo ging B, voor 1 dag, als keltische boerenvrouw door het leven. Veel mensen maar ook een aantal dieren. Zoals hondjes die als elfjes verkleed zijn…


Een uil die truukjes kan doen (niet gezien had het druk te zwingen, soort van, op muziek van Duitse folkachtige band)


En, zowaar, een eenhoorn (nog nooit eerder gezien)


En een mens verkleed als dier.


Na al het verkleed publiek, zowel menselijk als dierlijk, de ontelbare kraampjes met mooie spulletjes, de junkfood en live music was het tijd voor een lezing in de kapel. De lezing ging over de oorspong van de kelten en werd gegeven door Professor Doctor Roland Rotherham. Ik mag wel zeggen; voor mij geen EFF zonder Prof. Rotherham. Hij was weer lekker bezig om ons te motiveren vooral over de kelten te lezen. Heerlijk. Mooie afsluiter van de dag.


De prof verklapte ook nog even het thema voor volgend jaar. Het wordt de oude egyptenaren waarbij B weer bij de lezing van de prof zal zijn. Ik wil best weten hoe een mummie te maken. 🙂

7 gedachten over “EFF”

  1. Doet Rotherham dat nog steeds? Ik herinner me hem nog van de allereerst Fair, die was toen nog in Alphen in het Archeon. Hij had toen geweldige lezingen over Koning Arthur en ik heb daarna nog enige tijd met hem via de email discussies over de betekenis van de legendes gehad.
    Tegenwoordig vind ik echter de Fairs veel te massaal: daar voel ik me niet prettig bij dus sinds het in Kasteel Haarzuilen wordt georganiseerd ben ik er niet meer geweest…

Geef een reactie