Twijgje

Ik was dit stukje hout al op meerdere plekken zegen gekomen, onder andere bij anders. Nu heb ik um bij Yvonne opgepakt. Here goes:
1. Het dichtsbijzijnde boek van meer dan 123 pagina’s. Nu wil ik dat ik weer, lekker ouderwets zoals vroegah, 3 boeken tegelijk lees. Niet op hetzelfde moment natuurlijk maar wel op dezelfde dag. En die liggen op en stapel dus allemaal even dichtbij. Ik zal eerlijk spelen en het boek nemen waar ik het laatst in gelezen heb. Hoe is jullie engels? Want we gaan een tijdje terug de tijd in met The Oxford history of ancient Egypt.
2. Pagina 123 erbij gepakt en de 5e zin opgezocht. En ik ben nog heel niet bij pagina 123 (pas bij pagina 42 waar de Naqada periode beschreven wordt) dus erg spannend. Ik weet niet of ik die 5e zin hier moet zetten maar doe het lekker toch.
It is also notable how closely these ideals – to which Ankhtifi so persuasively appeals – link up with the underpinnings of local social organization and provincial traditions.
3. Er wordt verwacht dat ik de 3 volgende zinnen hier neer pen. Ik zie dat dit het begin is van een nieuwe paragraaf.
During the old kingdom, Thebes, the capital of the 4th nome of upper Egypt, had been a third-rate provincial town. However, during the early Herakleopolitan period a series of overseers of priests in charge of the local affairs is known from funarary stelae recovered from the extensive cemetery of el-Tarif, on the west bank immidiately opposite Karnak temple. This series of officials was succeeded by a nomarch Intef, who combined (as Ankhtifi had done) the post of ‘great overlord of the Theban nome’ with that of ‘overseer of priests’.

Je kan je afvragen waarom B dit boek leest. Dat vraagt B zich ook wel af want het loopt wat vertraging op vanwege heel nodig gebruik van woordenboek. In dit stukje nu net geen lastige woorden tegen gekomen maar van pagina 1 tot 42 heb ik er wel al 4 op moeten zoeken. Awel, ik moest zo nodig een boek hebben waar de geschiedenis in chronologische volgorde staat en dit was het. Ik heb nu wel al zin in de pagina’s rond pagina 123 dus ben goed gemotiveerd om verder te lezen.
Oja, het twijgje stopt hier tenzij jij het wilt hebben.

4 gedachten over “Twijgje”

  1. Zowhee, het laatste Engelse boek (van Keri Smith) wat ik las was een stuk gemakkelijker te lezen dan de tekst die ik hier door worstel! Ik heb daar wel bewondering voor, ik ben er te onrustig voor en kan me niet goed concentreren op het Engels.

Geef een reactie