Aken

Dus toen waren we in Aken. Dat is zo’n stad waar ik erg weinig van weet dus er nodig even naar toe moest. Wat ik wist is dat de stad in Duitsland ligt maar eigenlijk wist ik niet eens waar precies. Nou, vlak naast Vaals dus. We zijn met de bus gegaan en die deed er een half uur over. We hadden lopend kunnen gaan. Dat soort dingen weet ik graag van te voren. Minpuntje maar daar kan de stad zelf niets aan doen, ligt aan de info bij de receptie van het NL-park waar wij verbleven.
In Aken aangekomen blijkt dat er best wel wat te doen is aldaar, vooral als je een bejaarde leeftijd hebt bereikt. Vermoed ik want er waren vele van die leeftijdsgroep aanwezig. Vooral in het gebied rond de kathedraal en de schatkamer. En dat is lastig want deze groep mensen doen aan groepsvorming en bezetten daarbij de gehele stoep. Ook kijken sommige exemplaren je heel boos aan als je snel voorbij loopt. Minpuntje.
Hier een foto van de hele grote kerk.


Wat is er verder nog te doen? Nouja, wandelen door de stad. Beetje oude gebouwen bekijken die in de steigers staan (jawel, minpuntje). En winkelen, oja winkelen kan heel goed in Aken. Er is van alles, zelfs een makkelijk te vinden buitensportzaak (pluspuntje). Maar we hadden geen zin om te winkelen en de rest van de winkels waren ook niet echt ons ding, jammer. Wel leuke terrasjes alwaar er lekker bier geschonken wordt. Ik had een bitburger, mjammie hoor. Al met al scoort Aken, net an, een positief oordeel. Vooral door de aanwezigheid van een starbucks.

4 gedachten over “Aken”

  1. Twee jaar geleden zijn wij ook eens in Aken geweest. Het enige wat mij nog bij staat waren de auto’s. Zelden een stad gezien met zoveel verkeer…Oh de kerk (idd. erg groot) van Karel de Grote (want daar was het om te doen…) nooit gevonden.

Geef een reactie