Gisteren Knossos

Omdat we minstens 1 dag van onze vakantie aan cultuur besteden en ook best graag zo af en toe giga de tourist willen uithangen zijn we gisteren naar Knossos gegaan. Nou, we kwamen geheel aan onze trekken. We zijn met de bus gegaan waarbij het eerste gedeelte beetje fifty fifty toerist/locals was maar het tweede gedeelte! Oh la la! In de bus naar Knossos hebben de toeristen duidelijk de overhand. Daar aangekomen hebben we het meteen goed aangepakt, dubbele kaartjes gekocht (ook toegang tot archeologisch museum te Iraklion) en de gids afgepoederd. Tja, 10 euri per persoon en dan special price van 15 euro voor ons tweetjes aanbieden terwijl er een boekje over het geheel verkocht wordt voor 6 euro. Daggutnie he? En dan duurt de rondleiding met zo’n gids ook nog eens 2 uur terwijl wij dit makkelijk kunnen ronden in 30 minuten. Allemaal tijdverspilling. Tja, je bent cultuurbarbaar of je bent het niet. Maarre, erg leuk hoor dat paleis. Beetje hier en daar weer opgebouwd zodat je helemaal niet een beter beeld krijgt maar wel ziet dat iemand er moeite voor heeft gedaan. En foto’s gemaakt natuurlijk. Men! We zijn net japaners af en toe. Hier, waarvan wij in eerste instantie dachten, de rij voor de toiletten.


Maar het bleek de rij voor de zaal van de koning. De koningstroon dus, awel, same difference.
Na Knossos nog naar het hierboven genoemde museum geweest. Bleek nog steeds in reparatie dus je ziet maar een beperkt (heel beperkt) gedeelde van wat ze hebben. En daar moet je evengoed 6 euro voor betalen!
En dan vraag je je af aan het einde van zo’n dag; wisten wij al wat over de Minoïers? Neeeee! Weten we nu meer over de Minoïers? Neeee! Nuttig dagje dus.

En vandaag? Vandaag ben ik jarig.

8 gedachten over “Gisteren Knossos”

Geef een reactie