Lekker eten op Kreta

Zoals jullie wel weten ben ik vegetariër. Soms is dat lastig. Bijvoorbeeld in Nederland in de jaren 80. Of in Frankrijk anytime. Daarom vind ik het best wel spannend om uit eten te gaan in een land waar ik nog niet eerder was. Zoals Griekenland. Maar, ik moet zeggen, het viel mij 100% mee. Ik kreeg het idee dat de obers het allemaal wel best vonden en, het is Kretenzer eigen, ze dachten lekker met mij mee om wat moois op mijn bord terecht te krijgen. Help natuurlijk ook wel dat Kretenzers zelf niet veel vlees eten. Ik heb wel vaak Griekse salade besteld want = lekker. Ook heb ik gegeten Briam, een stoofpotje uit de oven met aubergine en courgette, gevulde flapjes met spinazie en/of kaas en van die grote witte bonen in een lekker kruidig tomatensausje. Als met al kreeg ik veel vertrouwen in de Kretenzer keuken. Tot deze avond.


Tijdens de rest van de vakantie ging het goed. Ik ben zelfs thuisgekomen met het recept voor sperziebonen in tomatensaus. Want dat is zo grappig. Als je zegt dat je iets heel lekker vind gaan ze je vertellen hoe je het thuis klaar moet maken. Geheim van de chef bestaat niet op Kreta. 🙂

3 gedachten over “Lekker eten op Kreta”

  1. @gerhard. Ik ga het testen en als het goed is gooi ik her recept hier neer.
    @elsje. Ja, vies he? Dit was de enige dag dat het niet goed ging. Het zal je niet verbazen als ik zeg dat ik het niet allemaal heb opgegeten (wel het flapje met spinazie, eentje met kaas en een uienring, de rest niet)

Geef een reactie