Simlock

Zo gaat dat. B heeft een stukkende telefoon, display stuk of batterij snel leeg u kent dat wel, en koopt een nieuwe. Omdat B belt als een bejaarde kiest ze voor een prepaid pakketje. B neemt daarbij voor lief dat ze een jaar wat meer geld betaald, dat zal per maand uitkomen op 10 euro ipv de 8 euro die ze bij haar vorige provider betaalde. Als je niet zoveel belt maakt dat ook niet veel uit, het is nog steeds niet genoeg om een abo te nemen. Enfin, het plan is na een jaar de boel simlockvrij te maken en weer terug te gaan naar vorige provider waarvan ze, gedurende het jaar, het kaartje actief heeft weten te houden. Tot zo ver duidelijk, toch?

Na een jaar vraagt B om de simlock van haar telefoontje af te halen en vult voor dit doel online een formulier in. Van te voren gewaarschuwd dat dit alleen kosteloos is als B het telefoontje minstens een jaar in bezit heeft en gebruikt heeft. Na invullen en versturen van het formulier verteld de site haar dat nog eens. Duurt 6 weken voordat het verwerkt is. Heeft echt de prioriteit van het bedrijf merkt B. Na 8 weken mail met code en hoe te handelen. Ondertussen duurde het zo lang dat B haar beltegoed heeft opgewaardeerd en besluit te wachten tot dit bijna op is. Dat duurt dan weer zo lang dat B het mailtje kwijt is en daarom opnieuw de code gaat aanvragen. Na 1 week, kijk ze kunnen het dus wel, mail met instructie. Snap er de ballen van. Stopt kaartje van vorige provider in phone, werkt in 1 keer. Huh?

3 gedachten over “Simlock”

 1. Oh, en jij bent niet eens blond.
  Ik ben nu zover dat ik graag weer op rooksignalen overga. En het liefst rook uit mijn providers kantoor. Met de overstap van de een naar de ander is mijn nummer opgeheven ipv overgeschreven. Hup, weg. Na tien jaar trouw dit fijne nummer. Mijn bedrijfjes onbereikbaar. (wel lekker rustig, wat het toch al werd met die bezuinigingen)
  Provider”help”desk-tutje: “Nee, het is echt UIT de lucht mevrouw. Nee, het kan niet meer IN de lucht. Nee, mevrouw er is echt niets aan te doen.” Aaaaarrggh..
  Ik mail wel. Of niet.
  Lekker rustig.

  Nicht M.

Geef een reactie