Witte was

Heb ik net geleerd dat witte was witter blijft door het te drogen in de zon krijgt mijn moeder de opmerking naar haar hoofd geslingerd dat de was buiten hangen zo burgerlijk is. Spreek burgerlijk uit als zijn de hondenpoep en trek er een vies gezicht bij en je krijgt een beetje het idee van de vrouw die het opperde. Ik denk dat deze mevrouw het een beetje in haar bol heeft en/of nog slechter huisvrouwneigingen heeft dan B. En ik ben beroerd hoor! Wat zou jij doen als iemand zo reageert? Zou je je schouders ophalen, het met haar eens zijn, haar uitlachen of weg lopen?

Kijk nou zeg, aso heeft de was op het balkon opgehangen!

6 gedachten over “Witte was”

  1. De was buiten drogen burgerlijk? Ik kreeg net de indruk dat dat tegenwoordig steeds meer een eco- en dus progressief tintje kreeg.
    Ik blijf lekker mijn was buiten drogen… ('k Heb geen droogkast, trouwens).
    Het allerheerlijkst is dat in april-mei, als de appelbomen en de meidoorns bloeien… Ik heb stiekem de indruk dat die bloesemgeur dan ook in mijn was zit.

Geef een reactie