Mysterieuze Saffraan

Waarom ik heb gekozen voor de mysterieuze saffraan behandeling weet ik niet meer zo goed. Er is veel keuze uit behandelingen volgens de brochure van de Spa waar ik mij bevind. Was het omdat saffraan zo leuk de rijst kleurt en er een licht gekruid nootachtig smaakje aan geeft? Of word ik aangetrokken door het woord mysterieus? Goed mogelijk. Hoe het ook zij, hier lig ik dan op een tafel met handdoeken. De aardige dame smeert een schurend goedje op mijn been. Dat is om te scrubben. Zij noemt het exfoliatie. Ik leer nieuwe woorden terwijl ik mij zou moeten ontspannen. Het valt wel mee, of toch weer niet. Het zijn kleine handjes die smeren en wrijven maar niet minder hardhandig. Als het gehele onderlichaam gescrubd is vraagt de dame of ze het niet te hard doet. Jahoor, eerst de gehele opperhuid eraf wrijven en dan vragen of het niet te hard was? Nu al te laat he? Maar dat zeg ik niet, ik zeg dat het wel mee valt. Ik mag mij omdraaien zodat de andere kant ook gepijnigd kan worden. Heb ineens enorm spijt van lukraak kiezen van de behandeling zonder grondige bestudering van de brochure. Waar was ik met mijn gedachten? Mijn beul lacht lief en zegt dat ik nu mag douchen. Gelukkig, dat kan ik en mag dat dan ook geheel zelfstandig doen. Het douchen is erg lekker en voelt goed op mijn gemartelde huidje. Ik mag weer op de tafel liggen en word ingesmeerd met een bruine olieachtige substantie. Ik associeer saffraan toch meer met geel. Kan mij niet zo druk over maken want word ingepakt in plastic. Voordat ik daar iets over kan denken word er een dikke deken over mij heen gelegd. Dat is een verrassing zeg. Of ik comfortabel lig vraagt het meisje. Ik vind van wel en zeg dat. Nou, zegt ze, dan mag je hier nog een kwartier blijven liggen. Nog humor ook, dat heb ik weer. En ze laat mij alleen. Daar lig ik dan en het word al warm. Ben mij plots bewust van new age achtige achtergrond muzakje. Iets rustgevend met zeegeluiden minus de meeuwen. Gelukkig geen kabbelend beekje. Allerlei gedachten schieten door mijn hoofd. Vandaag hoef ik niet in de sauna, morgen kunnen we wel toeristje spelen in de stad, waar zullen we vanavond eten en is mijn boodschappenlijstje al volle… en dan ben ik nu in een bos met vogeltjes die fluiten en wat is het warm zeg. Onee, daar is het kabbelende beekje. Zoals ik al dacht werkt het kabbelend op de blaas. Ondertussen zweet ik als een otter. Kriebelt nu overal en is warm. Ook mijn armen zijn ingepakt en heb jeuk op mijn neus. Help!
Het meisje is terug en ze vraagt mij iets. Lief lachen en zeggen dat het goed gaat.
De deken en folie worden verwijderd, ik word droog gedept en kan gaan.
Zo, dat was lekker zeg.

Volgende keer kies ik de chocolade wrap. Wat dat inhoudt? Geen idee maar het is chocolade. Wat kan er misgaan?

5 gedachten over “Mysterieuze Saffraan”

Geef een reactie