Dinsdag

Het is een druilerige ochtend als ik merkt dat ik naast mijn bed sta. Gelukkig zie ik het grijze weerbeeld pas als ik de gordijnen open doe. Ook weet ik dan nog niet dat het half 7 is. Ik ga naar de badkamer en doe daar mijn ding. Opgefrist en met schone kleertjes kom ik tevoorschijn en begeef mij naar de keuken. Daar maak ik koffie en dat gaat heel opvallend snel. Het apparaat is vast nog niet zo lang uit geweest. Ik wil weten hoe laat het is en ik schrik ervan. Wat vroeg! Lekkere koffie trouwens.

Ik probeer elke dag 1 missie te hebben, daarom vandaag ook. Het is er alleen nog wel te vroeg voor. Ik log in op de laptop van mijn vriendje en lees mijn email, wel 7 berichten waarvan 4 reclames, 2 antwoorden van vrienden op een berichtje van mij en 1 Hyves bericht. Na het lezen van de email surf ik naar Hyves om degene van het berichtje te ontvrienden zodat ik niet meer gewezen word op vage dansfeesten in P3.

Na nog 2 kopjes koffie, deze keer met sojamelk, is het tijd. Ik heb een missie en dan is een rugzak onontbeerlijk. Daarna trek ik mijn lage wandelschoenen aan en besluit die ene jas met capuchon aan te trekken. Goede beslissing, het is nog steeds nat buiten, naar weer, grijs ook.

Ik wandel door Purmerend met een doel. Onderweg zie ik een tropisch uitziende vogel die ik niet thuis kan brengen. Ik vraag zachtjes; he, wat doe jij hier? De vogel kijkt mij met 1 oog aan alsof hij antwoord wilt geven en vliegt dan weg naar dichtstbijzijnde boom.

Ik loop langs de sportschool, vandaag maar even niet, de supermarkt waar we eens per week een grote hoeveelheid voedsel halen en het tankstation. Hier de hoek om door de nieuwe woonwijk en dan ben ik er.

Binnen 10 minuten sta ik weer buiten met mijn nieuwe aanwinst in de rugzak gepropt. Het is opgehouden met zachtjes regenen, het regent nu met dikke druppels. Vol goede moed loop ik dezelfde route in omgekeerde richting. Naar huis zeg ik tegen mijzelf, dit heeft lang genoeg geduurd. Ik heb het koud en zweterig en loop niet zo heel recht meer. Ik zwalk een beetje en zet mijn voeten niet zo recht meer neer als dat ik deed op de heenweg. Ik heb wel eens erger gezwalkt maar dat had een alcoholische reden. Zelfs toen was ik niet zo moe als nu.

Eindelijk thuis, het is gelukt.

Ik pak mijn nieuwe hoofdkussen uit de rugzak en doe er een sloop omheen. De rest van de dag ga ik dit kussen aan een uitgebreid consumentenonderzoek onderwerpen.

Truste…

5 gedachten over “Dinsdag”

Geef een reactie