Goede voornemens

Ik werd er vandaag nog op gewezen, door een goede en opgeluchte vriendin, dat goede voornemens echt niet meer van deze tijd zijn. Dat vind ik een goede ontwikkeling. Januari is een rottige maand om iets te veranderen aan jezelf. Daarbij heb ik het hier over een gedragsverandering en daar gaat heel wat tijd inzitten. Helemaal als ik meerdere aspecten van mij zelf zou willen aanpakken.

Daarbij, als je iets wilt veranderen aan jezelf dan betekend dat je een gewoonte hebt ontdekt bij jezelf waar je het niet mee eens bent. Belangrijk is om eerst eens af te vragen of dat correct is. Moet ik wel aardiger zijn tegen mijn collega’s? Is het wel belangrijk om nog 3 kg af te vallen? Zal het eigenlijk wel lukken om meer tijd door te brengen met mijn liefje? Kortom, is het realistisch en ben ik niet te negatief bezig.

Is het wellicht verstandiger om vaker ‘nee’ te zeggen? Moet ik perse in die oude spijkerbroek of is het gewoon tijd voor een nieuwe? Heeft mijn liefje wel meer tijd voor mij nu hij een nieuwe studie is begonnen. Er is een kans dat ik, als gevolg van de ‘goede’ voornemens, een meelopende, chagrijnige doordrammer zal worden. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

Het lijkt mij beter als ik helemaal niets verander. Laat dat mijn goede voornemen zijn voor 2011.

3 gedachten over “Goede voornemens”

Geef een reactie