Project: De tuin

Het doorlopende project, zo kun je het wel noemen, is de tuin. En het is er gezellig en druk en het wordt nog gezelliger en drukker. Want ik heb eindelijk passende potjes gevonden voor in het metalen rek welke ik enkele jaren geleden voor mijn verjaardag had gekregen. G-tje heeft deze, nog net voordat hij op vakantie ging, opgehangen. En toen kreeg mijn zoektocht naar plantenpotjes met een doorsnede van 10 cm haast. De meeste potten die ik zag zijn te groot andere te klein. Maar nu, of eigenlijk gisteren, heb ik ze dan eindelijk gekocht. Het zijn potjes voor kinderen om ze enthousiast te krijgen voor dingen die groeien en bloeien en daarom van Winnie de Pooh. Heel vaud dus maar het past! En er zaten al zaadjes bij. Van vlijtig liesje. Nu ben ik niet zo van het vlijtig liesje soort maarja, zoals Monthy Python al eens zei,’elk zaadje is heilig’ dus vooruit dan maar.


Ik laat Winnie naar de schutting kijken, dan valt het misschien nog mee.

Om de boel nog knusser te maken heb ik tomatenplantjes gekregen. Leuk! Maar had geen plantenbak meer over. Gelukkig viel mijn oog op een teil. Daar zaten aanmaakhoutjes in welke nu in een verhuisdoos leven. Ik heb, met grof geweld dat geef ik toe, ontwateringsgaatjes gerost in de onderkant van de teil. Daarna er een bodempje kleikorrels erin gedaan en toen flink aarde. En de plantjes.


Daarna kwam al snel de beloning voor mijn harde werken mijn tuin binnen fladderen.

2 gedachten over “Project: De tuin”

Geef een reactie