Bloesem

Ruim twee jaar geleden heb ik al eens kapucijners gekweekt om het balkon. Toen de hele bak aan de linkerkant met de mooie klimmers volgezet. Prachtig vond ik het. Lekker ook. Verse kapuus met picallilly. Of mosterd, whatever you fancy. Dit jaar had ik een deel van de bak over. Daar stond nog niets in. Omdat ik niet van lege plekken houd heb ik er een paar bonen in laten vallen om te kijken of ze het nog doen. Het zakje met kweekkapucijners was immens ook alweer twee jaar oud. Na zeer korte tijd bleek dat wel zes plantjes hun stinkende best deden om de hoogste te worden. Als de plantjes vinden dat ze hoog genoeg zijn geworden komen er bloemen. Hele mooie, tere bloemetjes.  Heel grappig ook nog, ze verschillen in kleur.

En de opbrengst qua kapucijners? Vierentwintig bonen, lekker als toevoeging aan de groentesoep.

3 gedachten over “Bloesem”

Geef een reactie