Pastinaak in de soep

Er moet natuurlijk wel wat gebeuren met de pastinaak uit de tuin. Deze keer heb er soep van gemaakt. Ik ging eigenlijk voor de eerdergenoemde Ierse soep maar deze is wat saai. Daarom een minder saaie soep gemaakt die beter bij mijn huidige gemoedstoestand past. Lekker de aardse smaken van aardappel en de pastinaak met een verrassend zuurtje van de sinaasappel. Voor bij de lunch. Of rond vier uur. Dat is kuppasoeptijd maar ik behoef die poederrotzooi niet.

 

Dit doe ik in de soep:
Scheut plantaardige olie 1 ui, grof gesneden
2 aardappelen van het kruimige soort in blokjes
2 schoongemaakte pastinaken in plakken
2 schoongemaakte winterwortels in plakken
150-200ml sinaasappelsap
800-850ml bouillon van 2 bouillonblokjes
En zo maak ik het: Eerst zet ik een flinke pan op het vuur. Hier wordt de olie in warm gemaakt. Nadat ik de ui erin heb gedaan zet ik meteen het vuur lager gezet zodat de ui de kans krijgt om glazig te worden. Daarna voeg ik de aardappel/pastinaak en wortel toe. Lekker mengen met elkaar tot het een beetje zacht is geworden. Ik had een restje sinaasappelsap in een pak en dat moest op dus dat ging door de bouillon die ik daarna heb aangevuld tot het in totaal een liter vocht is. Dat voeg ik toe aan de groenten . Ik laat dat een minuutje of 20 zachtjes koken. Daarna pureer ik de soep en ben ik klaar. Appeltje-eitje.

2 gedachten over “Pastinaak in de soep”

Geef een reactie