Dadel walnoot cakejes

Uit noodzaak deze cakejes gemaakt want ik had nog dadels en die moesten toch echt een keer op. Bleken ze zo lekker te zijn dat ik ze zeker nogmaals ga maken. Misschien zelfs als cadeautje om weg te geven met kerst. Of op een andere gelegenheid. Bijvoorbeeld als mensen enorm trek hebben in dadel/walnoot cakejes.


Voor 16 stukken heb ik nodig:
120 gram gehakte dadels
½ theelepel dubbelzure soda (baking soda)
60 gram margarine/boter
70 gram donkere basterdsuiker
1 ei
60 gram gehakte walnoten
60 gram bloem
Chocolade naar behoefte (melk of puur)
Zo maak ik het:
Eerst vet ik een bakblik in van 20 x 20 cm. Meestal doe ik er ook bakpapier in want dan is de cake er makkelijker uit te halen als deze klaar is. Daarna zet ik de oven aan om voor te verwarmen op 175°C. De gehakte dadels doe ik met een beetje water in een pannetje en breng ik aan de kook. Zodra het kookt haal ik het van het fornuis en roer ik de dubbelzure soda erdoor heen. Dit gaat bruisen. Vind ik leuk. Ik zet het daarna apart zodat het wat kan afkoelen terwijl ik de suiker romig klop met de boter. Hier voeg ik het ei aan toe en ook de walnoten, dadels (met het water) en de bloem. Dit meng ik dan goed en doe het daarna in het bakblik. Ik bak de cake op 175°C gedurende 30 minuten. Nadat de cake is afgekoeld doe ik er wat gesmolten chocolade overheen. Deze heb ik voorzichtig gesmolten in de magnetron, dan gaat best goed. Alleen niet met witte chocolade, die wordt altijd korrelig bij mij. Als de chocolade is afgekoeld is de cake klaar. Ik haal het dan uit het blik en snij het met een scherp mes in 16 stukken.

2 gedachten over “Dadel walnoot cakejes”

Geef een reactie