Mango ijsthee


En dan is het eindelijk zomer. Een dorst dat ik heb! Geïnspireerd door mede bloggers met dorst en een voorliefde voor echt eten en drinken maak ik mango ijsthee. Dat doe ik zo:
Wat gaat erin?
3 kwart liter water
3 zakjes zwarte thee (als je er een hebt met Orange Pekoe* dan is dat een plus qua smaak anders gewone zwarte thee doet het prima)
1 eetlepel suiker (of meer naar smaak als je een zoetekauw bent)
Een halve mango, zonder pit, zonder schil, in blokjes
Zo maak je het:
Begin een dag van te voren. Ik maak dit meestal in de avond. Kook een liter water. Het hoeft niet lang te koken. Bij mij doet het dat wel want waterkoker. Meet drie kwart liter en doe dit in een glazen kan. Hang de zakjes thee erin en laat 5 tot 10 minuten trekken. Mag ook langer als je van theesmaak houdt. Voeg suiker toe en roer. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur en zet het dan in de koelkast. Slacht de mango*2 en deel de buit aan vruchtvlees in tweeën. Netjes in afsluitbare bakjes in de koelkast. De volgende dag doe je een halve mango in de blender en daar giet je de, nu koude, thee bij. Deksel op de blender*3 en draaien maar. Laat de kan waar je de thee in hebt afgekoeld staan, daar kan de ijsthee weer in. Zet er een groot glas naast. Giet nu de thee weer in de kan. Pas op! Het past waarschijnlijk niet in een liter kan vandaar dat extra glas. Giet daar de rest in en neem het mee naar balkon/tuin/openraam. Zit en geniet. 

*) In Pickwick Dutch blend zit, onder andere, deze thee.
*2) Appie heeft een instructiefilmpje gemaakt om tot zo min mogelijk snijwonden te komen. 
*3) Belangrijk! Niet vergeten.

5 gedachten over “Mango ijsthee”

  1. Dear Scriptor Senex. That is precisely what I meant. There must be a proper non-violent way to undo a mango of it's skin and stone but I can't seem to be doing it without complete slaughter and near bloodbath. I'll keep practising.

Geef een reactie