Spitsstrook

Sinds kort is er in de buurt op de A7 een spitsstrook. Heel soms, als ik gewerkt heb in de middag, komt het voor dat ik via de A7 naar huis ga. Daarbij moet al het nieuws uitgeprobeerd worden dus Branwen op de spitsstrook. Ook uit noodzaak want ik hou mij krampachtig aan de maximale snelheid. De rest van de, voormalig, filerijders niet. Goed, B op de spitstrook. Gaat best lekker. Met 100km p/u kom je ook thuis. Aldus rijdend bekroop mij op bepaalde gedeelten van de strook een onbehagelijk gevoel. Want wat wil het nu, bij een afrit komt er een doorbroken streep voor de autootjes die daar van de snelweg af willen. Daar nog geen last van. Maar, en nu komt het, als de spitsstrook weer door gaan moet je over een ondoorbroken streep rijden. Weet de ontwerper wel hoezeer dat tegen mijn natuur als automobilist in gaat? Even zo’n splitseconde van ‘oei, dat gaat niet goed’, of ‘zal dit wel de bedoeling zijn?’. Kent u dat gevoel?

2 gedachten over “Spitsstrook”

Geef een reactie