Excursies

Aangezien er heel veel te doen in op Jamaica hebben we een tweetal excursies geboekt. Was leuk maar niet opzienbarend. Niet waard om er 9 uur voor in het vliegtuig te zitten maar als je er dan toch bent wel aardig om te doen. Al was het alleen maar omdat je het binnenland te zien krijgt. Wat je ook te zien krijgt is het grote verschil tussen arm en rijk. In geld uitgedrukt. Ik zeg het maar even om verwarring te voorkomen. Iedereen kent wel een arm mens met veel geld en dan begrijpt u wat ik b’doel. Enfin. Een der excursies betrof een jeepsafari. Bedoeling van deze excursie is kennismaking met de mensen die op het eiland wonen. Eerste stoppunt was bij een mevrouw die een gehele moestuin met kippen en alles op het land heeft. Is heel normaal daar want in de supermarkt is het grootste gedeelte import en daarom schreeuwend duur. En dat kunnen de meeste mensen niet ophoesten en daarom telen ze zelf van alles. Goed om te zien, daarbij had deze mevrouw een punkkip in de tuin en daarom direct mijn sympathie.


Daarna gingen we op visite bij een rastafari. Aardige man maar kan komen om dat hij wat eigen groeisel had gerookt. Ik wil niet zeggen dat hij stoned was maar wel dat hij zijn hemd verkeerd om aan had getrokken.

Wederom gecharmeerd door een huisdier.


Daarna gingen we iets drinken bij een aardige mevrouw. Niet raar, meeste mensen zijn aardig. Hierna naar een schooltjes waar de kindjes voor ons gingen zingen en hun school lieten zien en achter mij aan gingen rennen. Vond dit een beetje raar uitje, rijke toeristen op een arm schooltje. Ligt waarschijnlijk aan mij want zowel de leerkrachten als de kindjes hadden geen problemen met ons.


Volgens mij was dat het zowel naast mooie uitzichten uit de jeep. Gids bleek een NL mevrouw die haar Jamaicaanse vriendje was gevolgd naar zijn eiland, ergens in de jaren 80, en daarom veel wist te vertellen over het dagelijks leven op Jamaica. Vooral hierdoor heb ik het idee een aardig beeld te hebben gekregen van het leven op Jamaica en van de mentaliteit van de bevolking. Altijd leuk te praten met de locals, zeker zo ver weg van huis.

2 gedachten over “Excursies”

Geef een reactie