De Nederlander wil melk op vakantie?

Bij Hotels.com is er een onderzoek gedaan met betrekking tot het eetgedrag van de Nederlander op vakantie. En daar heeft Olezo.nl een stukje over geschreven. Daarin wordt gezegd dat meer dan 30% (dus niet meer dan 40%?) van de Nederlander op vakantie iets van het NL ontbijt mist. Zoals een glas melk, kaas en/of ham op brood. Nou, tot zo ver best interessant. Maar dames en heren, als het om iets meer dan 30% van je onderzoeksgroep gaat die iets NL-erig mist bij het ontbijt in het buitenland neem dan een andere titel van je stukje!
Dit, ‘Ook op vakantie wil de Nederlander een Hollands ontbijt’, dekt de lading niet. En lijkt op een conclusie. Een conclusie die je niet kan trekken. Want als de rest van je onderzoeksgroep niets mist op vakantie qua ontbijt dan heb je hier over een minderheid van je onderzoeksgroep.
Statistiek is moeilijk. Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Als je een beetje oplet.

6 gedachten over “De Nederlander wil melk op vakantie?”

 1. Voor welke organisaties bemiddelt Olezo? Dan schrappen we die meteen, om het "wij zijn op vakantie"-gevoel te vergroten en te genieten van wat het land van bestemming ons biedt! En de horde hollanders-met-pindakaas te vermijden…

 2. Tegenwoordig denkt een minderheid vaker dat ze de meerderheid is. Kijk maar eens naar de reacties van aanhangers van "die-geblondeerde-uit-limburg" die claimen dat "Het Volk" dit of dat wil.

 3. Ik denk dat ze 3 procent bedoelen. Onderbouwing: Vorige week zag ik in een buitenlands hotel van de 100 Nederlandse hotelgasten er "maar" 3 de ontbijtzaal met een eigen pak hagelslag onder de arm betreden. Echt.

  PS 1 Ik haat hotels
  PS 2 Eens met Martijn

 4. Je kan het natuurlijk ook zo zien…ongeveer 1/3e van de Ndlse toeristen claimen iets te missen bij hun vakantie-ontbijtje…

  Als hoteluitbater klinkt 1/3e toch veel he…

  Then again – Er was maar 1 ding waar ik immer en altijd op faalde => statistics 😛

Geef een reactie