Muffins


Het zijn er 36. In drie smaken. Toch zeker een drie uurtjes mee bezig geweest. Geen bezwaar, het is niet moeilijk. Ik maak gebruik van een basisrecept. Het maken van muffins kan bijna niet simpeler. Een cake is moeilijker. Het is van belang dat je in het bezit bent van een muffinvorm. Het kan ook zonder, dan gebruik je van die papieren vormpjes. Maar het maakt het bakleven wel een stuk gemakkelijker om zo’n vorm in je bezit te hebben. Bij dat basisrecept voeg ik smaken toe, net waar ik zin in heb. Ofwel, wat ik in huis heb. Voor de chocolademuffins voeg ik 30 gram cacaopoeder toe bij het mengsel van de droge stoffen. Sommige mensen trekken die hoeveelheid cacao dan weer van de hoeveelheid bloem af om tot hetzelfde volume beslag te komen. We hebben het over muffins for fucks sake! Het is voor de lekker en heeft geen precieze afwegingen nodig alsof je een hartmedicijn maakt met digitalisaftreksel. En zo houd je nog wat over voor het leeglikken van de mengkom nadat je de vormpjes hebt gevuld. Naast cacao doe ik er ook nog 50 gram pure hagelslag doorheen.
De tweede tray met muffins had ik verrijkt met 30 gram koekkruidenmix en stukjes kleingesneden gember. Het is tenslotte Sinterklaastijd. Om ook een compleet andere smaak aan te bieden zijn de derde muffins met kokos en limoen. Keus genoeg zou ik denken. Alleen niet voor mij want ze zijn allemaal voor de leuke collega’s van mijn vriend. Eet smakelijk allemaal!

4 gedachten over “Muffins”

Geef een reactie