Luscious Lemon Cake


Ooit was ik in Engeland en heb daar lekkere gebakjes gegeten. Geïnspireerd door al dit lekkers kocht ik een boekje (Favourite Teatime recipes) en daar is al meerdere malen iets smakelijks uit voort gekomen. Zoals gember koekjes en chocolate fudge cake. Deze keer, ik had nog een citroen over, een cake die ik nog niet eerder gemaakt heb. Uiteraard heb ik het recept aangepast. Want zelfrijzend bakmeel, daar doe ik niet aan. En aan citroen raspen heb ik een broertje dood. Daarom, met behulp van het standaard recept voor cake van gewone bloem, hier mijn Smakelijke Citroen Keek.
Ingrediënten:
150 gram (vloeibare) boter
170 gram witte basterdsuiker
170 gram witte bloem
3 eieren
2 lepels citroenrasp uit een potje
sap van 1 citroen
3 grote eetlepels poedersuiker (met een bol erop)
Bereiding:

  • Vet een cakeblik in en zet deze nog even apart. Zet de oven op 150 graden C (hete lucht oven, een reguliere oven mag ietsjes warmer maar hoeft niet perse)
  •  Klop de boter met suiker romig en voeg dan een voor een het ei toe. Na iedere toevoeging van het ei goed kloppen zodat het ei volledig opgenomen is in de massa voordat je het volgende ei toevoegt.
  • Voeg dan de bloem toe en meng ook dit goed in het mengsel. Als laatste voeg je de citroenrasp toe en, jawel ook hier weer, goed kloppen. Als het mengsel te dik is mag je hier wat melk toevoegen maar ik vond dat niet nodig. * 
  • Mengsel in het cakeblik gieten en gedurende 40 tot 45 minuten in de oven laten staan. Niet ondertussen de oven open doen want dan zakt het  boeltje in.  
  • Meng het citroensap met de poedersuiker en giet dit oven de cake zodra je deze uit de oven heb gehaald. In het bakblik laten zitten en wachten tot het afgekoeld is.Daarna in lekkere dikke plakken snijden.

    Enjoy.

      *) het orginele, Engelse, recept had het wel over melk maarja, daar werden maar twee eieren gebruikt. Ik doe er drie omdat ik bloem gebruik ipv zelfrijzend bakmeel. Bij twee eieren kan ik mij voorstellen dat het deeg dikker is.

Eén gedachte over “Luscious Lemon Cake”

Geef een reactie