Pastinaak uit de tuin

Aanschouw de eerste pastinaak uit de tuin.

Uit mijn tuin, wel te verstaan. Heet duurt even, zo’n 4 maanden, maar dan heb je ook wat. Pastinaak kan ik bakken, koken, stoven en schijnbaar zelfs rauw eten. Ik kende het eigenlijk alleen van de Ierse groentesoep. Ik heb daar ooit eens gevraagd wat er in de heerlijke soep zat en het antwoord was ‘van alles’. Het is maar net wat er te krijgen is aan groenten, dat doe je in de soep. Kookie kookie en pureren, hup, soep. Een van de regelmatige ingrediënten bleek pastinaak te zijn. Vanaf die tijd wilde ik het zelf ook hebben. En nu zelf gekweekt. Ik denk dat deze in reepjes gebakken gaat worden met wat grof zout. In de oven.Met wat olie.

Voor meer recepten met deze lekkere groente ga ik zoeken op internet of ik kijk meteen op de pastinaak site van Okke.

6 gedachten over “Pastinaak uit de tuin”

  1. Van harte met de eerste pastinaak. @Sonnetje: pastinaak heeft een anijsachtige smaak.
    Ik vind de pastinaak erg lekker om half om half aardappel- pastinaakpuree te maken. Ook in stamppot, stoofschotel of geroosterd in de oven is het erg lekker. Bedankt voor het noemen van mijn site. Erg leuk!

Geef een reactie