Uitdaging op vakantie


Zo af en toe waag ik mij aan een puzzel. De laatste tijd vooral op papier in de vorm van Sudoku. Vorige weken was ik op vakantie in den vreemde en in de vrijgekomen tijd* puzzelde ik zomaar mijn boekje vol. Lichte paniek maakte van mij meester. Wat te doen. Mijn puzzelpotlood was nog lang niet versleten. Sterker nog, het is een vrij nieuwe potlood waarvan alleen het gummetje op is*. Daarbij was er pas een kwart van de vakantieperiode verstreken. Restte mij nog anderhalve week om op te vullen met nutteloos vermaak. Groot was mijn opluchting toen bleek dat de plaatselijke super sudoku’s verkoopt. Wel extra moeilijk want het betreft Franse sudoku’s. Gelukkig staan de oplossingen (les solutions) er in.

Maarja, die zijn natuurlijk ook in het Frans.

*) Want geen was te doen, huis schoon te houden, tuin te schoffelen en kat uit te laten.
*2) Die gummetjes, zijn die u ook te klein of ligt het aan mij?

5 gedachten over “Uitdaging op vakantie”

Geef een reactie