Sinterklaas in de sauna

Mensen die mij kennen weten dat ik het zo nu en dan plezierig vind om in mijn blote kont in een warme ruimte te zitten. U kunt zich afvragen waarom dat is en daar heeft u alle recht toe. Mede omdat ik mij dat ook zelf afvraag. Vooral als ik mij in eerdergenoemde warme ruimte bevind. Het is niet alsof ik op dat moment iets beters te doen heb.

 

Het gevolg van, met enige regelmaat, naar de sauna gaan, want daar heb ik het natuurlijk over, is dat ik nieuwsbrieven krijg van deze etablissementen. Met kortingen, aanbiedingen, uitleg over waarom het allemaal zo gezond is en andere onderwerpen waar men een nieuwsbrief mee kan vullen. Vreemd genoeg staat er bijna nooit wat nieuws in, maar dit terzijde. Het onderwerp van de deze week ontvangen email is: Sinterklaas in de sauna. 
Vind ik prima. Kan de beste man een beetje bijkomen na al die nachtelijke bezoeken aan onze daken. Daarbij wordt het lijf door regelmatig saunabezoek ook wat gehard en daardoor minder vatbaar voor verkoudheid en griep. Want je moet er toch niet aan denken dat de goedheiligman net in deze periode met een snotneus rondloopt. Hopelijk maakt hij er een lekkere dag van met bezoek aan verschillende sauna’s en stoomruimtes, een paar fijne baantjes zwemmen in het bad met als afronding een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Het zou best gezellig kunnen zijn met Sinterklaas in de stoomruimte.
Hopelijk houd hij wel zijn mijter op want je zou zo’n man anders niet herkennen.

2 gedachten over “Sinterklaas in de sauna”

Geef een reactie