Project: Sjaal

Had ik toch een fleece vest gekregen van mijn goede vriend Yves. Die van de sopjes, zeepjes en lekkere luggies. Die Yves. De man bevind zich al jaren niet meer onder de levenden en toch krijg ik nog steeds cadeaus van hem. Beetje creepy maarja, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken. Helaas weet (wist?) hij, zoals dat zo hoort bij mannen, mijn maat niet zo goed. Daarom zat het vest net niet en daarom helemaal niet goed. Weggooien is zonde en daarom lag het al twee jaar in de kast. Op de klusjesstapel dus ik was er wel wat mee van plan. Lekker zacht stofje, dat dan weer wel. Het is uiteindelijk een sjaal geworden. Hoe doe ik dat?


Stap 1. Men neme een oude/ongewenste sweater. Let erop dat de stof enigszins rekbaar is en niet rafelt. Knip er stroken uit. Deze moeten minstens tien centimeter breed zijn. Die van mij waren twaalf en zo kon ik drie stroken knippen nadat ik de rits al had verwijderd. De stroken naai je aan elkaar zodat je een hele lange strook stof heb. Mijn strook was meer dan 3 meter.Whoehoe!

Stap 2. Zet de naaimachine op een grove zigzagsteek. Rek de stof iets uit voordat je het naait. Zo maak je een sla-rand. En dat zit er uiteindelijk zo uit.

Stap 3. Maak vouwen in de strook en zet deze vast met spelden. De vouwen worden leuk als je ze van twee tot vier centimeter vouwt. Vouw het lekker dicht tegen elkaar aan zodat je sjaal er lekker rafelig uit gaat zien. Naai rechtdoor het midden. Als je niet tevreden bent met sommige vouwen, dat zet je die daarna nog een keer vast (je hoeft niets los te halen) en naai je het nogmaals.

Stap 4. Doe je nieuwe sjaal om en geniet van je warme nek. Lekker net op tijd voordat het echt koud wordt.

Een betere, maar wel in Engels, instructie vind je op deze site van instructables.

2 gedachten over “Project: Sjaal”

Geef een reactie