ZuurkoolschotelHet is zo het weer ervoor. Ineens, lijkt wel. Daarbij ligt dat zakje gedroogde paddenstoelen te niksen in mijn keukenkastje. Daar moet nodig iets mee gebeuren. Lekker met zuurkool.
Wat heb ik ervoor gebruikt:
·         9 gram gedroogde paddenstoelen
·         2 kruimige aardappelen
·         1 pastinaak
·         1 winterwortel
·         1 zakje zuurkool van ongeveer 500 gram
Zo heb ik het gemaakt:
·         Eerst heb ik de paddenstoelen gedurende 30 minuten geweekt in gekookt water.
·         Ondertussen het ik de aardappels geschil en de beide wortels schoon gemaakt en in stukken gesneden. Deze heb ik in een weinig water, pas op voor droogkoken, gedurende bijna 20 minuten gekookt en daarna afgegoten.
·         Ondertussen is de zuurkool afgegoten en lekt uit in een vergiet. Mocht je niet zo van zuur houden kun je de kool kort koken maar ik heb dat niet gedaan.
·         De paddenstoelen heb ik ook afgegoten en dit weekwater opgevangen. De paddenstoelen zelf heb ik kleiner gesneden en toegevoegd aan de aardappels en wortels.
·         Ondertussen zet ik de oven aan 200 graden C zodat deze al lekker warm wordt.
·         Hierna de boel tot stamppot gestampt. Omdat het te droog was heb ik  wat weekwater van de paddenstoelen toegevoegd totdat de massa de gewenste dikte van de massa had gekregen. Beetje zout en peper naar smaak toegevoegd.
·         Zuurkool onderin een ovenschaal gedaan. De aardappelwortelpuree erboven op gelegd.
·         In de oven gedurende 30 minuten op 200 graden C.
Was een lekker hapje. Doe ik nog eens.  Als je het ook wilt maken, je kan wat room aan de puree toevoegen als je dat lekker vindt. Ik had dat wellicht wel gedaan als ik room in huis had gehad. Volgende keer serveer ik er ook een burgertje bij maar deze dag waren we niet zo enorm hongerig en bleek dit voldoende te zijn om de maagjes te vullen.
Zijn er nog vragen?

3 gedachten over “Zuurkoolschotel”

Geef een reactie