Het kerstdiner

Het is van groot belang dat het kerstdiner op harmonieuze wijze verloopt. Dat lees je overal. Hoor je mensen ook zeggen. Ik heb dat opgevat als advies want dit jaar vieren we, dat wil zeggen mijn directe familieleden en mijn vriend, kerst bij ons thuis. Wilt men nou een kerstdiner welke op rolletjes loopt is het verstandig te beginnen met een goede planning. Daarvoor ik het van belang te weten hoeveel mensen er mee-eten en hoeveel gangen er geserveerd worden. Verder is het goed om rekening te houden met wat er allemaal in de oven moet en hoe groot je pannen zijn. Hoe houd je de gerechten warm die warm horen te zijn en heb je al aan de presentatie gedacht?
Goed, de situatie alhier. We zijn met vijf mensen. We beginnen met brood, lekkere kaasjes en het geweldige slaatje van mijn broer. Daar drinken we wijn, bier of cola bij. Daarna is het hoofdgerecht. Dat is een groentestoof op mijn Marokkaans met vermoedelijk naanbrood erbij. Mijn moeder maakt dat. Heeft dat dan meegenomen van thuis en warmt het hier op. Heeft daarbij keus uit vier gaspitten en twee ovens. Hierbij serveren we wijn, bier en cola. Het bijgerecht zijn hartige muffins. Die zijn gemaakt en, gedurende het afgelopen jaar, geperfectioneerd door mijn vader. Indien opwarmen gewenst is heeft hij de keus de oven te gebruiken die niet door mijn moeder gebruikt wordt. Daarbij serveren we wijn, bier en cola. Het nagerecht maak ik. Op maandag want het moet een aantal uren in de koelkast na bereiding. Ik maak cheesecake met een topping van kruisbessen in port. Ook daarbij kan men wijn, bier of cola drinken. Mochten er nog mensen zijn met puf na al dit eten dan is er koffie met of zonder koek. En wijn, bier of cola.

Ik ben van mening dat we de organisatie volledig onder controle hebben.

Rest mij alleen nog om jullie allemaal hele fijne feestdagen toe te wensen. Bij deze.

Voor tips over hoe een echt kerstdiner te organiseren kijk hier.

4 gedachten over “Het kerstdiner”

  1. Dat klinkt goed, wijn, bier of cola… Volgens mij wordt het voor mij een colaatje. Bedankt voor je reactie op mijn blog, ik ben een beetje van slag af de laatste dagen, maar als ik kijk naar mijn vrouw wil ik niet ruilen.

  2. @Sjoerd. Voor jouw een knuffel en de wens dat jullie volgend jaar een betere kerst meemaken.
    @yak. Viel mee met de drukte. Iedereen hielp mee en dan lijdt tot een bekende chaos waar men het goed mee doet. Was leuk!

  3. @Sjoerd. Voor jouw een knuffel en de wens dat jullie volgend jaar een betere kerst meemaken.
    @yak. Viel mee met de drukte. Iedereen hielp mee en dan lijdt tot een bekende chaos waar men het goed mee doet. Was leuk!

Geef een reactie