Hobby

Weetjewat ik leuk vind? Timmeren. Liefst zou ik de hele dag timmeren, verven, schuren, zagen en en stuken. Ik weet niet wat stuken is maar het klinkt geweldig. Helaas, helaas ik kon aardig meekomen op school en dan mag je niet met je handen werken. Nee, dan word je opgeleid tot een kantoorbaan. Daar zit wat variatie in, zo heb je mensen die altijd werken op een kantoor en mensen die er wel eens uit mogen voor overleg van welk soort dan ook. Blijft, in essentie, allemaal kantoorbanen. Bezig zijn voor je centen in de werkplaats blijkt wat anders.
Ter compensatie van mijn gemis klus ik thuis. En noem dat dan projecten. Momenteel ben ik bezig met een bak voor in de tuin. Daar gaan dan plantjes in maar vooral aarde. Eerst heb ik plankjes gezaagd. Acht plankjes om psies te zijn. Deze heb ik daarna geschuurd en geverfd. Op het moment ben ik ze in elkaar aan het timmeren. Daarna krijgt het hele gebeuren nog een verflaag. Hierna, als ik zo ver kom in dit project, breng ik een onderlaag aan van worteldoek om de planten in de bak te scheiden van de rest van de tuin. Erna timmer ik ook nog een laagje isolatie tegen de binnenkant aan. En dan ben ik klaar en, dat weet ik nu al, heel tevreden.
Die plantenbak ziet er niet uit natuurlijk. Ik ken een timmerman, een echte!, en die loopt weg als hij het ziet omdat het anders lijkt of hij mij uitlacht. Zo beroerd is het. Maar de bak moet er ook niet ineens professioneel uitzien. Want dat steekt zo af tegen mijn andere projectjes.

4 gedachten over “Hobby”

  1. @Menck. Ik weet alleen voor dit verhaaltje niet wat stuken is hoor. Maar heb het nog nooit zelf gedaan, wel een muur voorsmeren. Was de stukker erg blij mee.
    Oja psies is een verbastering van precies. Blieft.
    @Elsje. Arme jij, je mag wel een keer 'meedoen' hoor.

Geef een reactie