Project: fruit in de tuin

Ik heb dus die tuin met planten erin. Ik zeg dat maar even want het schijnt niet vanzelfsprekend te zijn dat er planten en dergelijke in je tuin staan. Althans, als je hier in de buurt woont. Ik zie erg vaak volledig bestraatte tuintjes. Sommige zetten er nog een bak met violen in voor de kleur maar iedereen weet dat dit een zielige poging is en het geen tuintuin van je tuin maakt.

Binnen de groep planten in mijn tuin zijn ook fruitplanten. Zo heb ik braam die nog niet rijp is, bosbes waar niets mee gebeurd en morgen ga ik enthousiast bloggen over de cranberry. Als je morgen verrast bent door het onderwerp van het blogje heb je gewoon niet goed opgelet en is het je eigen schuld. En kruisbes, heb ik ook. Wel 2 struikjes. Op stam. Staat leuk.


Maar wat doe je ermee. Vroeger, toen Branwen nog een huppelmeisje was met twee zijstaartjes vond ze kruisbes lekker. Kruisbessenjam nog lekkerder. Ik denk niet genoeg bessen te scoren van de twee struikjes om jam te kunnen maken. Ik heb het met eentje geprobeerd maar ik vind ze zo uit het vuistje niet zo lekker meer. Huppelen doe ik ook al niet meer zo vaak. Dingen veranderen.

Nou, zeg het maar. Post ik hier volgende week mijn recept voor kruisbessentaart?

4 gedachten over “Project: fruit in de tuin”

  1. @Sjoerd. Ik at eens, paar jaar geleden, een verdomd lekkere KroezelVlaai ergens bij jouw in de buurt (in't bos bij Vaals als ik mij niet vergis)
    Van die dingen waar je nog eens voor terug komt.
    @Martijn & Sonnetje. Na de oogst en het bakken van deze of gene taart zijn jullie welkom te oordelen.

Geef een reactie