Nevenactiviteit

Ergens in de CAO, welke toegepast wordt op mijn werkzaamheden, staat dat ik, de werknemer, door mij uitgevoerde nevenactiviteiten moet doorgeven aan mijn werkgever. Wat ik mij afvraag is of je al je nevenactiviteiten moet melden. Stel je weet zeker dat het helemaal niets met elkaar te maken heeft. Zo ben je bijvoorbeeld registeraccountant en op de vrijdag ben je kleuterleider want je heb een zwak voor kinderen dus heb je er een dag lagere inkomsten voor over om de kleine piepeltjes in de juiste richting te sturen en hun snotneusjes af te vegen. Ik noem maar wat. Moet je dat dan melden aan de baas? Ik heb een soort gelijk iets alleen mijn motivatie is anders. Ik heb een 8-uur contract maar werk meer uren en krijg deze er contractueel niet bij want er zijn geen centen. Tis schrapen in de Zorg dames en heren. Nu kan ik elders een ander baantje, ook in de zorg maar andere richting, erbij krijgen. Dat moet ik melden he? Maar ik heb zo vreselijk de neiging te vertellen dat ik voor mijzelf ben begonnen, als meesteres. Al was het alleen maar om na te gaan of mijn werkgever dat acceptabel vindt.

Nu ik er over nadenk, zou een meesteres haar latex werkoutfit als aftrekpost mogen opvoeren bij de belastingaangifte? Iemand ervaring daar mee? Please do tell.

5 gedachten over “Nevenactiviteit”

  1. Hm, twijfels… Gezien het feit dat die @#$#baas van jou je geen contract voor meer dan 8 uur wil geven zou ik zeggen: pak die andere job, en meld ’t lekker niet! Maar… je hebt natuurlijk in dat 8-uur contract wel getekend voor de voorwaarden, dus de meldplicht. De hamvraag: is voor jezelf beginnen ook een NEVENactiviteit? Of… als je andere baan MEER dan 8 uur per week is, is dan niet je HUIDIGE baan de nevenactiviteit?? Tja… ’t blijft ingewikkeld!

    O ja… dat latex lijkt mij aftrekbaar hoor; beroepskosten!

  2. Het is inderdaad wat je maar hoofd en neven vindt. Straks krijg je te horen: “B, een nevenbaantje in de zorg, maar andere richting, was acceptabel geweest. Maar een nevenmeesteres moeten we toch écht ontslaan. Veel succes verder.”
    (Mijn beeld is dat meesteressen werkkleding en andere zaken aftrekken.)

Geef een reactie