Bijna geen parttimer meer

Ik heb raar werk. Ik werk meer dan 8 uur per week, al een hele tijd (zegge 4 jaar) bij dezelfde baas maar krijg geen uitbreiding van contracturen want het geld is op. De laatste tijd merkte ik dat dit mij A. eerst niets deed maar mij B. langzamerhand wat begon te irriteren tot C. ik dacht ‘hoezo pensioengat?’ Niet dat B daar verstand van heeft, of wil hebben, maar toch. Dus nog eens nagevraagd maar de zak met geld was nog niet binnen gekomen dus none, geen, nix, nada kans op uitbreiding contracturen. Toen ging B zich afvragen in hoeverre het geld probleem van het bedrijf haar probleem was. Nou, raad eens wat de conclusie was? Dus, B zorgt zelf voor urenuitbreiding. B heeft nml meer dan 1 diploma (voordeeltje, alvorens HBO eerst langs MBO). Dus, B zit nu in een proeftijdje als praktijkondersteuner bij een huisarts. In fact, 2 huisartsen. Met een apotheek! Met ernstige kans op uitbreiding werkzaamheden dus variatie. Want dat is ook zoiets. Dat heb ik heel niet.

Ik heb bij de ene baas aangeven vanaf 1 juli slechts 2 dagen per week beschikbaar voor ze te zijn, bij de andere baas, de nieuwe, ga ik naar alle waarschijnlijkheid 2 dagen per week werken. Nu vraag ik mij af, net als Sonnetje, wat is nu mijn nevenactiviteit? Want bij de tweede baan gaat het om 16 contracturen.

5 gedachten over “Bijna geen parttimer meer”

  1. Volgens mij hangt het af van het aantal uren en een (al dan niet) vast contract. Als baan A een vast contract is maar minder uren heeft dan B, dan is B een nevenactiviteit. Hebben beide een bepaalde duur maar heeft B meer ueren, dan wordt A een nevenactiviteit. Maar goed belastingtechnisch is er een groter probleem, want je gaat extra inleveren op de baan die minder uren met zich meebrengt (contract of niet.) Waar je naar moet kijken is: hoe leuk is je werk, want op termijn zal genot meer opleveren dn de centen.

  2. Heren wat leuk! Zonder het te noemen lezen jullie wat ik bedoel. Het gaat idd om het plezier in het werk en dat gaat nu helemaal lukken. Vind het erg leuk bij B en vind A ook de moeite waard als ik er maar niet te vaak ben 😉
    Mocht ik daarvoor in de plaats nog iets leukerders vinden ga ik eens lekker jobhoppen. Belasingtechnisch is het allemaal wat minder van belang, als B maar lol heeft. Ik hoop dat dit voor jullie ook zo is, dat lol gedeelte dan he.

Geef een reactie