Grapje meneer de Iman

Zoals sommige van jullie weten loop ik meestal achter de feiten aan. Dit omdat ik vaak afgeleid wordt en dan het nieuws ff niet gevolgd heb. Mijn excuses hiervoor. Daarom had ik gemist dat er een tekenaar van spotprentjes van zijn bed is gelicht en is gearresteerd vanwege een islam-onvriendelijke tekeningetje welke hij gemaakt heeft in 2005 (nee, en dan loop ik achter de feiten aan, het kan dus altijd erger). Ik word daar een beetje niet goed van. Ik vind dat extreem religieuze mensen het een beetje hoog in de bol hebben. En zich boos maken over zaken waarbij ze, naar mijn menig, die energie beter in andere zaken kunnen steken. En dat deze extremen niet goed tegen een grapje kunnen en dit gebrek aan humor ook zo laten blijken. Ik snap dat niet. Ik vind grappen over vegetariers ook niet altijd even leuk. Dat kan, er zijn mensen die hele slechte grappen maken en dat is op zich al erg genoeg. Aan de andere kant, als het een goede grap betreft werkt dat zekerteweten op mijn lachspieren. Ik vind ook dat dit soort streken de vrijheid van meningsuitdrukking in de weg staan. Niet dat ik nou zo vaak de behoefte heb om zware onderwerpen te bespreken maar in dit geval telt het principe. Ach, ik vind dit moeilijk uit te leggen. Daarom, dit is wat Pat over een soortgelijk onderwerp te zeggen heeft…

7 gedachten over “Grapje meneer de Iman”

 1. Je hebt gelijk. Als het zo doorgaat mag je nooit meer iets tekenen. Het doel van spotprenten is m.i. een vertekend beeld te geven van de realiteit. Het betreft altijd wel een groep of een persoon. Ze hadden beter die moslimfanaten op kunnen pakken.

 2. @gien. Doel je op het stukje over marokkanen in de 2e WO? Heb ik gelezen en ben het er mee eens.
  Maarre, blogger te snel voor je? Dan moet het idd wel zondagochtend zijn 😉
  @me! Ik zag dit jaar een advertentie voor een voorstelling wat een cursus humor zou zijn. Heb het niet gezien maar zou dat wat zijn voor die mensen?

 3. Dit gaat inderdaad te ver.
  Wat mag er op een bepaald moment nog wel ga je je afvragen? Straks mogen zulke logjes misschien ook niet meer.
  We worden meer en meer de mond gesnoerd. Omdat een (heel) klein groepje extremen anders boos worden. Triestig!

Geef een reactie