I came to make a bang

En zo vond B zich maandagavond in het melkwegse te A. En wel om 1 der favo bandjes te mogen aanschouwen. Maar voordat het zo ver was mocht zij zich eerst door twee voorprogramma’s worstelen. Deze keer zonder al te veel moeite. Het 1e bandje stelde muzikaal weinig voor maar qua (bij gebrek aan beter woord) presentatie werd dat toch wel goed gemaakt.


De (bij gebrek aan beter woord) zanger begaf zich tussen het publiek en dronk de drankjes op die hij tegen kwam. Of ging er mee gooien. Tijdens het 1e nummer werd de zaal gemooned en hij hing twee maal aan het balkon. Je kan je voorstellen dat de sfeer er al snel in zat. Bij de 2 balkongerelateerde zelfmoordpoging werd de zanger vergezeld door de drummer die naarstig door ging met zijn taak. Toch wel knap.


Het tweede voorprogramma, vergeef mij dat ik de namen niet heb onthouden, zat qua muziek beter in elkaar. Favo medeconcertganger, tevens mijn man, en B kwamen tot de conclusie dat dit bandje een sterk ritmegevoel heeft en dit ook naar voren bracht. Wat het geheel, volgens ons, compleet kan maken is een licht snerpend geluid van een 2e gitarist. Bla bla bla, en we konden ook al geen bier drinken want we waren met de auto dus vooruit met de geit, hoppetee, waar we voor kwamen (met een knal) de hoofdact. Eagles of Death Metal die in het geheel geen death metal spelen maar wel een flinke pot Rock (ja, met een hoofdletter) neer weten te zetten. We zagen en hoorden ze al eerder, in Paradiso vorig jaar, en deze keer was het ook weer gezellig.


Ze knalden lekker de nummers de zaal in en het bleek allemaal zeer dansbaar als ik zo eens van het balkon de zaal in tuurde (MOSHPIT!!!). Ook hier en daar een stagediver waaronder een zeer aardig uitziende dame die bijbehoordende vocale ondersteuning van het publiek kreeg. En ook van Jesse Hughes die altijd wel aardig op het publiek weet te reageren, in fact, dat is wat hij de hele tijd doet. Waardoor sympatiek. Enfin, was een zeer geslaagde avond en dan te bedenken dat we bijna, heel klein beetje bijna hoor, niet waren gegaan omdat het een maandagavond betreft en er de rest van de week nog gewerkt moet worden. Oja, Jesse gaf nog wel aan dat hij het wist te waarderen dat een nummer werd gebruikt bij aanmoedeging van ons ‘national soccerteam’. Geen bel die gaat rinkelen? Op dit filmpje spelen ze het riedeltje wat gebruikt wordt voor een reclame over voetbal (of zoiets, ik kijk niet veel tv tegenwoordig)

5 gedachten over “I came to make a bang”

Geef een reactie