Iets te simpel voor Simyo

Ik had een te oude mobiel. Deed het prima natuurlijk behalve de batterij. Elke avond in de oplader maar als je mij de volgende middag zou bellen kon ik alleen zien wie mijn belde en dan was de batterij leeg. En omdat na 4 jaar het een oude model betrof is een extra batterij geen optie want heel niet verkrijgbaar. Dus nieuwe telefoon. Omdat ik zo gruwelijk weinig bel heb ik een prepaid dus dat wilde ik weer. En omdat ik zo absurt weinig bel en daarbij mij wel eens op een van de waddeneilanden bevind wild ik op het netwerk van KPN (keuze zat zoals KPN, HI of Simyo). Die laatste had ik, Simyo dus. Maar ik kon daar, op dat moment, geen nieuwe phone kopen dus heb ik een andere gekocht. Bij Hi alwaar het 7 euro 50 kost om je oude nummer mee te nemen. Basterds! Dat is meer dan ik verbel in een maand dus geheel tegen mijn principe en daarom niet gedaan. Het plan, echt te simpel voor woorden: ik heb een jaar een ander mobiel telefoonnummer. Na het jaar maak ik mijn mobiel simlockvrij want dat kan dan kosteloos. Dan pleur ik de Simyo simkaart er weer in en dan hops, heeft B haar eigen oude nummer weer. Makkelijk toch? Euh, nee dus. Want Simyo heeft gemerkt dat ik mijn nummer niet gebruik en stuurde daarom een mail om mij erop te wijzen dat ik 2 weken de tijd had om mijn nummer te gebruiken anders raakte ik deze kwijt en mijn beltegoed ook. WTF? Lekker klantvriendelijk hoor. Ik weet ook wel dat er te weinig mobiele nummers dreigen te zijn maar waarom willen ze dan mijne hebben? Tis er maar een en ik ben er aan gewend. Zelfs zo dat ik niet de moeite neem mijn nieuwe nummer te onthouden.

Eenieweej, ik heb het opgelost en kan er weer ff tegen. Maar vind Simyo wel een stuk minder vriendelijk dan dat ik ze vroeger vond. Wilde ik ff zeggen.

5 gedachten over “Iets te simpel voor Simyo”

 1. Yo B. Alle providers kennen dit geintjuh. Je moet minimaal één keer in een halfjaar iets doen met je toestel wat geld oplevert voor jouw provider. Anders wordt het # uit de lucht gehaald. Tis niet anders. Dit heeft weinig met klant(on)vriendelijkheid te maken maar gewoon met het feit dat het anders alleen maar geld kost. 😉

 2. wat betreft klantvriendelijkheid Simyo sluit ik mij bij aan,
  Hetzelfde als boven omschreven meegemaakt maar tevens nog het volgende,had opgewaardeerd voor de vakantie nou de opwaarderen werd wel van de bank afgeschreven maar niet toegepast zodoende moest ik met een niet werkende mobiel op vakantie.na ongeveer 10 emails en weken verder werd het uiteindelijk hersteld.
  Nu wederom een probleem met inschakelen mobielinternet.Simyo geeft al aan dat de gegevens voor instalatie niet aankomen bij de klant nou dit klopt. Dan moet men “ja” smsen naar nummer 1300.als je dat dan doet krijg je als melding ” u heeft een tekort nummer ingevoerd moet 10cijferig zijn. Om gek van te worden.Nu na diverse emails te hebben verzonden nog steeds niets gehoord.Net maar weer geannuleerd.
  Vraag mij af of dit wel doorgevoerd wordt.Dus alles bij elkaar echt niet klantvriendelijk Simyo/KPN

 3. Hallo,

  Hier nog even een reactie op bovenstaand verhaal. Het klopt dat je als Simyo klant eens in de zes maanden een keer dient te bellen of sms’en. Dit kan zelfs via onze website. Hierna is de simkaart gewoon weer zes maanden geldig.

  Je zult zien dat dit bij elke provider gelijk is: bij een enkele provider dien je zelfs eens per zes maanden op te waarderen.

  @Anoniem: Mijn excuses wanneer emails niet zijn beantwoord. Zeer vreemd. Mocht je nog hulp nodig hebben of informatie wensen, mail dan naar webcare @ simyo.nl – ik neem dan contact op.

  Groet,

  Gerry
  Simyo Webcare

Geef een reactie