Leuke dingen met komkommer (1)

Ik ben nog het dorp doorgelopen vandaag maar, zoals ik al vermoedde, er gebeurd niets. Vandaar:

Komkommersalade met pinda’s en peper

Nodig voor 2-3 personen: 1 komkommer, 1 eetlepel witte wijnazijn, 1 theelepel witte basterdsuiker, 1 eetlepel sweet chili sauce, 4 sjalotjes, 7 gram verse korianderblaadjes, 100 gram pinda’s en 1 eetlepel gefruite uitjes of knoflook.

Bereiding: Schil de komkommer en snij deze in de lengte doormidden. Schep de zaadjes eruit en snij in dunne plakjes. Meng azijn en suiker en roer tot de suiker is opgelost. Giet in een grote schaal en voeg toe de komkommerplakjes en de chilisaus. Snipper de sjalotjes en voeg toe. Hak de koriander en voeg deze ook toe. Laat dit geheel 45 minuten marineren. Hak dan de pinda’s grof en voeg deze toe samen met de knapperig gefruite ui/knoflook.

Enjoy!

5 gedachten over “Leuke dingen met komkommer (1)”

Geef een reactie