Plons = nat

Onze buurman, aardige man, doet niet vaak wat aan zijn tuin. Er ligt een soort rotzooi in daar schrikt zelfs Onslow van maar deze keer heeft hij gesnoeid. En het onkruid wat weggesneden/geschoffeld. Dit vinden Rommel en Spinner erg fijn en vieren dat met rondjes achter elkaar rennen in zijn tuin. Dat kan nooit lang goed gaan dus we houden ze in de gaten vanaf ons balkon (ja, we hebben een tuin EN een balkon, overbodige luxe heet dat). Het eerste rondje gaat goed, het tweede ook. Dan lassen de dames een korte pauze in en kijken elkaar nijdig aan. Waarbij duidelijk is, ik lees kattenlichaamstaal, dat Spinner weer shitless is vanwege Rommel’s overweldigende persoonlijkheid. En dit terwijl Spinner, hoewel beiden kleine poessies zijn, wat zwaarder is dan Rommel en daarom, als ze haar gewicht eens in de strijd zou gooien, een redelijke kans maakt tegenover Rommels wijsheid door hogere leeftijd. Maar dit terzijde. Hup, nog een rondje dan maar. Waar bij Spinner de fatale fout maakt een pauze te nemen naast de sloot en Rommel haar kans grijpt om op Spinner af te rennen, een duwtje te geven en zelf op tijd opzij te springen en snel plaats te nemen in het midden van de tuin. Spinner was niet zo vlot en daarom Plons!

Leuk joh katten! Echt enig!

2 gedachten over “Plons = nat”

Geef een reactie