Sneu

Een jaar of wat geleden, we schrijven 1997, ging B het huis uit, zoals dat heet. In den beginne was er niets, nuja, weinig. Want B had geen meubelen maar wel vloerbedekking, behang en gordijnen en de keukenkastjes waren gevuld met spullen die B al enkele jaren had verzameld op haar zolderkamertje bij haar ouders. Langzamerhand kwamen er wat spullen bij zoals een best nog goede maar afgedankte bank van lieve collega, een salontafel afkomstig van een net zo lieve collega en een kastje welke de ook al zo lieve paps van B jaren ervoor in elkaar had getimmerd. Met het kastje kwamen de plantjes waaronder een stekkie van een, op het werk van dezelfde paps zeer populair, vetplantje. Dit vetplantje mag nu, 11 jaar later, wel een vetplant genoemd worden. Maar hij moet weg. Want trekt vlieggies aan. En B heeft een open keuken en een hang naar een hygiënische werkplek (lees; diezelfde keuken). Maar toch vind B het wel moeilijk om de plant weg te doen want deze heeft al die jaren zo zijn best gedaan. Vinden jullie dat nu ook zo sneu?

10 gedachten over “Sneu”

  1. je hebt vast teveel water en mest gegeven… verpotten is dan een goed idee (en dan wel van die speciale aarde gebruiken voor vetplanten). tenzij je ‘m natuurlijk toch stiekem liever kwijt bent 😉

  2. ik heb zelfs een keer een oude plant naar de bloemist gebracht…. die heeft hem helemaal opgeknapt! Nieuwe aarde, mooie pot etc. Misschien een tip…. die weten vast wel wat te doen aan de beessies!!
    Groetjes Sillyme

  3. En dan te bedenken dat ik um pas nog heb verpot. Heeft een fijne grote bak met verse aarde en hydrokorrels. Wat wil een plantje nog meer? Ik denk zelf dat het komt omdat de blaadjes die eraf vallen nu is die grote bak vallen en dan gaan rotten. Dat vinden die K**vliegen lekker. Ik ga ze hard aanpakken! (bovenste laag aarde vervangen. Heb wel al een andere plant gekocht maar daar heb ik vast wel een andere pot voor.

Geef een reactie