Toxic

Vinden jullie het ook zo leuk om gelijk te krijgen? Ik vind het best leuk. Eigenlijk. Ik moet vaak zo lachen om reclames. Van die filmpjes waarin ze claimen dat het niet zo nieuwe product, want bestaat al jaren, ineens een ‘innovatie’ is. Klinkt leuk jongens maar waar slaat het op? In GB zijn een aantal jonge onderzoekers bezig geweest de fabrikanten, van ietswat wazige producten, lastig te vallen over het woord ‘detox’. Waarbij ze er vooral achter zijn gekomen dat dit een volledig lege term is (net als dat innovatie). Wederom klinkt leuk maar ons lichaam heeft het niet nodig. En ons haar ook niet. Er schijnt dus echt een stijlmaak tang te zijn die kan detoxen. Je haar dus. Dat impliceert dat er gif in je haar zit. Maar dat is niet zo! En van de detox pillen heb je alleen iets aan het bijgeleverde dieetlijstje. Oja, en creme die ons kan ontgiften bestaat ook. Kijk, jullie zijn slimme mensen en kunnen zeker weten zelf nadenken. Ik pretendeer dat ook te kunnen en ben van mening dat mijn lever en nieren prima werken en het allemaal zelf aan kunnen. Als ik maar beetje gezond eet (dus niet die diepvriespizza van daarnet, maar ook dat kunnen ze aan!). Want dat soort stoffen blijken ze te bedoelen, die fabrikanten. Dus stof, pollen en je voeding en alcohol en dergelijke. Gewoon, wat je zelf kan verwerken. En je haar kan je gewoon wassen en al die cremetjes zijn allemaal een beetje opgesmukte basiscreme.

En? Hoe is het met uw huid en detoxerende ingewanden? Houden ze het nog een beetje vol? 😉

Er was eens een toxicoloog en die vertelde ons (de klas) dat alles giftig voor je kan zijn, als je er maar genoeg van binnen krijgt.

7 gedachten over “Toxic”

  1. Ik had het bericht gisteren ook gelezen en ik moest vooral zo lachen om het stukje:

    “One researcher investigated a Garnier face wash which claimed to detoxify the skin by removing toxins.

    The “toxins” turned out to be the dirt, make-up and skin oils that any cleanser would be expected to remove, she said. “

    Geweldig! Maar nog leuker dan die fabrikanten met hun verzinsels zijn de mensen die daar in geloven en je dan willen overtuigen van hun gelijk.

  2. @HKH. Ja sorry maar hier moet ik als vakidioot toch ff wat van zeggen. Is niet waar van de spinazie. Het advies om spinazie niet een tweede keer op te warmen stamt uit de tijd dat het bezit van een koelkast nog een rariteit was. Bij kamertemp is de omzet van nitraat naar nitriet het hoogst. En dan nog zou je elke dag van het jaar voor de tweede keer opgewarmde spinazie moeten eten om er ernstig ziek van te worden. Kans wordt wel groter als je er zoetwatervis bij eet, tegelijkertijd rookt en veel cosmetica op je gezicht smeert. En je DNA moet er voor open staan. Dan, en alleen dan 🙂 Kunnen er door de nitrosamines kanker ontstaan. Grievus, wat een moeite moet een mens daar voor doen zeg. Pffft. (/vakidioot mode)

Geef een reactie