Invloed besluitvorming Irak oorlog in de micro-omgeving

Er is een memo ontdekt. Daarin staat dat er geen goede juridische onderbouwing is voor het standpunt om politieke steun te geven aan de Amerikaans-Britse invasie volgens de betrokken juristen. En er was ook al geen speciale resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Daarom voelen een aantal mensen zich genept. Paar belangrijke mensen maar ook veel mensen in de bevolking. Dat weet ik omdat ik een aantal van die mensen spreek. Die uiten dan hun ongenoegen over de manier waarop het allemaal begonnen is en dat er onzorgvuldig met hun belastingcenten omgegaan is. De boodschap komt bij mij over, ze zijn er behoorlijk mee aan. Onze premier, die met dat brilletje, vind echter dat een onderzoek naar de besluitvorming rond de oorlog met Irak in 2003 niet nodig is. Ik hoorde hier weer over bij BNR, daar gaf een geleerde meneer (naam? Niet goed opgelet, zat in auto) aan dat mensen (dat zijn wij) er vanuit kunnen gaan dat er dan iets te verbergen valt. Hij zei niet dat we dat denken hoor, maar dat het zou kunnen. Op zich geen raar idee om te hebben. Tja, daarbij meegerekend dat het idd onze centjes zijn waarmee aan de haal is gegaan. En het ‘onze’ kinderen zijn (ja sorry hoor, maar die gasten zien eruit alsof de leeftijd hebben om met zijn allen in een bus gestopt te worden om dan lekker 2 weken van de wereld te zijn in lloret da mar ofzo*) die ze daar de sjit insturen. Enfin, B is het wel eens met een onderzoek. En dan wel door een onpartijdige groep die weet waar ze het over hebben en alle papieren ed mogen inzien. Want anders geloofd niemand het als er niets gevonden wordt, want dan zijn het allemaal vriendjes die elkaar de hand boven het hoofd houden en dat schiet niet op.
Maar schiet vooral op met dat fokking onderzoek zodat ik weer een fijn gesprek kan hebben met mijn cliënten over zaken waar ik wel verstand van heb!

*) De genoemde personen en hun wellicht wat oudere collega mogen natuurlijk ook ergens anders heen op vakantie. Genoemde was slechts een voorbeeld. De soort vakantie is een persoonlijke keuze, laten we dat vooral zo houden (B wil nog niet dood gezien worden in lloret da mar)

2 gedachten over “Invloed besluitvorming Irak oorlog in de micro-omgeving”

Geef een reactie