Internet fraude

Ik ga nog wel eens de mist in met het Nederlands. Vooral de ‘d’ en ‘dt’ heb ik niet onder de knie. Dus sla ik dat meestal over maar dat is niet goed. Of althans, meestal niet goed. Dan ga ik er over nadenken en dan is het altijd niet goed. Het kan natuurlijk altijd erger. Zoals in van die phishing emails. Ik heb wel van die emails in het Engels gezien en daar was van alles mis mee. Behalve taaltechnisch, dat zat goed in elkaar.

Ik kreeg zo’n mail, direct in mijn spambox, welke mij erop wees dat er internetfraude gepleegd was/werd bij mijn bank. Of ik even op de link wilde klikken om daar mijn gegevens in te vullen. Nou nee. Deze mail was in een soort van Nederlands opgesteld. Heerlijk fout en daarom herhaal ik hier een aantal zinnen uit die mail. Puur ter vermaak.

– Het is ons beleid om u te informeren dat er momenteel internet fraude die in onze financiële instelling.
– Het is ook onze plicht dat u een maandelijkse nieuwsbrief met tips die u kunt gebruiken om het slachtoffer van de fraude te voorkomen internet te ontvangen.
– Onze excuses voor het ongemak waarmee u dit zou kunnen hebben gekost, het is onderdeel van ons beleid te maken om ervoor te zorgen dat alles volgens alle veiligheidsvoorschriften op grond van deze financiële instelling zonder kosten.

Wat er allemaal fout kan gaan in een officiële brief gaat hier ook heel erg fout. Het mooiste vind ik zelf de afsluitende zin. Daar komtie:
‘We hopen op een betere samenwerking van jou’.

Hahaha! En ik bankier niet eens bij de rabo. Sukkels.

4 gedachten over “Internet fraude”

  1. Whahaha! Ik had er van de week 1 zogenaamd van de ING. Mijn reactie: je moet onze taal wel heul erg belabberd slecht beheersen wil je enigszins twijfelen of het nu fraude is of misschien toch van je bank!
    Enne… ik heb geen ING-rekening…

  2. Geweldig al die phishing mails, vooral die waarbij je geld over moeten maken zodat er 50 miljoen vrij komt van het een erfenis of dat arme meisje in de bibliotheek in rusland dat geld nodig heeft voor een nieuwe verwarming.

Geef een reactie