Blog revival

Het was oktober 2003. Ik werkte slechts 1 dag in de week en was veel online. Ik las, zoals gebruikelijk, alles waar ik mijn oogjes terecht kon laten komen en zo ook verschillende weblogs. De blogs die ik fijn vond om te lezen sloeg ik op in mijn favorieten en ik had zelf ook al een website. Zelfs een domein. Samen met vriend M, die veel meer van compoeters, software, internet ed weet dan ik, maakte we een weblog. Moet je zelf vullen zegtie nog. En zo geschiedde. Ik kreeg lezers en reageerders en kon zelfs zien in de stats waar de mensen vandaan kwamen.
Na een jaar een 4 was ik er zat van en ben ik gestopt. Nog geen half jaar later ging ik weer verder. Op een andere plek, met dezelfde naam. Lo and behold daar kwamen de lezertjes weer. Sommige kende ik al van online, andere waren nieuw voor mij. Ik keek niet meer waar ze vandaan kwamen. Mijn blog is langzamerhand meer in een lifelog verandert en is nu meer van mij dan voorheen.
Maar het zakt in. Het bloggen is beetje passé heb ik mij laten vertellen. De enige mens die ik tegen kwam die nog een blog wilt beginnen ken ik via de schrijfclub waar ik deel van uit maak. Vele van de mijn favoriete bloggers zijn niet meer zo actief. Sommige zelfs helemaal niet meer. Geen idee waar ze zijn gebleven.
Zelf ben ik ook niet zo fanatiek. Nu was ik dat nooit echt. Fanatiek zit niet in mijn genen. Maar deze week is het de week van blog revival. En ik ga daar actief wat mee doen.
In ieder geval ga ik er over nadenken. Zet de koffie maar aan.

Heb dit heus niet zelf verzonnen en ben ook niet de enige die mee doet, hier vind u de andere.

8 gedachten over “Blog revival”

 1. Hm, die toezegging doet Sonnetje niet…. Bloggen hangt bij haar nogal af van twee faktoren:
  1) tijd
  2) inspiratie
  U mag raden welke de grootste boosdoener is voor het niet regelmatig posten… 🙁

 2. Af en toe surf ik eens van blog tot blog en dan kom ik ongelooflijk veel dode blogs tegen. Het lijkt soms wel een kerkhof.
  Nou ja, ik begrijp het wel. Bloggen vraagt veel tijd.

  Voor mij hoeven mensen niet per se regelmatig te bloggen, maar als ze bloggen, heb ik wel graag dat het de moeite is om te lezen. Liever 1 goed stukje per maand dan elke dag zomaar iets schrijven om toch maar iets te schrijven.

Geef een reactie