Vakantiediertje

Eekhoorntjes zijn omnivoren, net als wij. En toch anders. Ze eten naast noten en eieren ook insecten en aarde. Dat laatste voor de mineralen. Daar hebben wij pillen voor. Hartstikke duur. Schijnbaar kan je ook zand eten, net zo goed. En schuurt de maag. Enfin, vanwege hun uiterlijk, zachte haartjes, pluizige staart, lieve kraaloogjes hebben ze een hoge aaibaarheidsfactor. Dat weten ze zelf echter niet want ze blijven steevast ruim buiten armlengte. Hoewel ik denk dat als we wat langer in het tuintje van het vakantiehuisje waren gebleven ik deze wellicht wel had kunnen aaien. Het was een bijzonder nieuwsgierig exemplaar. Hij leek ons net zo interessant te vinden als wij hem.

Linkies:

Waar? Nou, daar!

Wikipedia over de Eekhoorn

2 gedachten over “Vakantiediertje”

Geef een reactie