Dolfijnen zijn klootzakken.

Recentelijk bereiken mij berichten over het gedrag van dolfijnen. Je zou kunnen stellen dat ze de boel bedriegen. Wat? U krijgt allerlei warme gevoelens bij de gedachten aan dolfijnen? Wellicht is het nu tijd om u positieve mening over deze grote vissen te herzien. Uiteraard vraagt u zich af waarom ik dit nodig acht. Welnu, laat mij het een en ander toelichten.

Er bereiken ons berichten over aangespoelde zeeschildpadden die een gevaarlijke aanval van flipper niet hebben overleefd. Een aanval, dames en heren, zonder ogenschijnlijk nut voor deze familie van de walvissen. Duidelijk geval van zinloos geweld.

Ook binnen eigen gelederen kunnen zaken flink uit de vin lopen. Zo laat de sociale structuur van een groep dolfijnen zich nog het meest vergelijken met die van een groep hooligans. Van onderling respect is geen sprake behalve aan de grootste en sterkste van de groep. Plagen, bijten, ongelimiteerde seksuele handelingen waaronder groepsverkrachtingen blijken aan de orde van de dag te zijn. En dit is dan alleen nog bij groepen van de eigen ondersoort.

Als we gaan kijken naar situaties waarbij verschillende dolfijnen elkaar treffen en contact met elkaar hebben blijkt het er ook al niet even gezellig aan toe te gaan. Ook hierbij geldt het recht van sterkste. De kleinere bruinvissen moeten het afleggen tegen de grote flippers die ook nog eens een raar accent hebben die de kleinere vissen proberen na te doen.

En de enige reden dat die rotvissen ermee weg komen is vanwege die eeuwige gelukzalige glimlach op hun snuit. En het feit dat wij, mensen, daar enorm gevoelig voor zijn.

Beste mensen, het is geen glimlach op het dier. Het is een misleidende grap waardoor ze allerlei smerige streken kunnen uithalen. Het wordt tijd dat we daar eens wat tegen doen want het loopt de spuitgaten uit.

5 gedachten over “Dolfijnen zijn klootzakken.”

  1. Heb je ooit wel eens gezien hoe een school dolfijnen een haai aanviel? Bewonderenswaardig. En de haai stierf een wisse dood. Mooi, toch?

    Nee, niets naars over dolfijnen van mijn kant hoor. Ik houd wel van die branie.

Geef een reactie