Fluiten

Kan u lekker fluiten? Op een fluit bedoel ik. Dan kan u wellicht iets betekenen voor de Duitse stad Hamelen. Bekend van het verhaal van de rattenplaag die in de 13e eeuw werd opgelost door een geezer met een magische fluit* die de ratten in de rivier lokte alwaar ze verdronken. Want ze hebben er weer een beetje veel van de gezellige knaagdieren. Schijnt niet echt een heel groot probleem te zijn deze keer maar voor de zekerheid kunnen ze maar beter een fluitist achter de hand houden. Overigens, ratten kunnen zwemmen. Maar dit terzijde. 

*) Ik word daar toch een beetje lacherig van. En dan te bedenken dat ik dit ooit, als kind, een heel normaal gegeven vond.

4 gedachten over “Fluiten”

  1. Als je toevallig iemand tegenkomt met zo'n magische fluit (*) wil je hem dan vragen of hij ook alle kinderen meeneemt die om 10 uur 's avonds nog buiten zijn en lawaai lopen te maken? Ouders zullen ze toch niet missen denk ik.

    *) en bedankt, nu kan ik dit verhaal ook nooit meer aanhoren zonder lacherig te worden om zijn fluit 🙂

  2. Eh… @Martijn doet een goed voorstel. Maar misschien gewoon iemand die alleen die lawaaimakers na 10 uur meeneemt? Zodat Sonnetje gewoon rustig haar oogjes kan sluiten en een slaapje kan doen? Meer last van krijskoters dan van ratten hier!

Geef een reactie