Rabarbertaart

De eerste keer, in mijn leven, dat ik rabarbertaart at was ik in Ierland. Tijdens een fietsvakantie waren we neergestreken in het leuke dorp Clonbur. Tijdens het jaarlijks terugkerende flying pig festival van 1996. Wat, achteraf, de eerste en enige editie van het feest bleek te zijn. Cultureel hoogtepunt van de vakantie. Mijn tijdelijke fietsmaatjes en ik werden getrakteerd op folk muziek, lokaal gebrouwen whiskey, een schaaphonden wedstrijd en vooral veel crack (gezelligheid op zijn Iers) En lekkers want de Ieren hebben allemaal een oven in de keuken en zijn niet bang deze te gebruiken. De scones en cakes vlogen ons om de oren maar wij gingen voor de rabarbertaart. Want die konden we delen. Zo’n fietsclubje waren we al geworden. Na slechts drie dagen. De taart was bijzonder lekker. Ik heb er, nog net op tijd, een foto van gemaakt. Vijf minuten later was er geen kruimel meer te vinden op dit bord.

De, andere, grapjas van de club maakte een foto van dat ik een foto maakte. En, ja, toen was ik ook al rood en oh my, extra nostalgie, dat is de oude practica uit mijn echte fotografieverleden *pinkt traantje weg*.

Ter ere van St. Patricksday heb ik nu zelf een rabarbertaart gemaakt. Deze wordt vandaag geproefd, getest en beoordeeld. Indien goed te doen wellicht morgen een recept.

3 gedachten over “Rabarbertaart”

Geef een reactie