Spathiphyllum Walissi


De inrichting. Daar moet over nagedacht worden. We dachten: plant in badkamer. Een varen plaatsen, is de tip van de buurvrouw. Die kan goed tegen vocht en warmte en heeft niet veel zonlicht nodig. Een varen is een echte blikvanger met zijn gekartelde bladeren die zich gracieus draperen tegen de muur van witte stenen. Precies wat de verouderde inrichting van de badkamer nodig heeft. Na vier weken liggen er meer blaadjes op de grond dan dat er aan de plant zitten en wat daar nog wel aan zit is bruin. Tip van de postbezorger: Aloë vera.
‘Dat is een soort vetplant’, zegt hij, ‘en die kan veel hebben’. Leg er decoratieve stenen omheen en je creëert een Wellness sfeertje en dat is harstikke hip tegenwoordig. Pas na vijf weken wordt hij bruin en stinkend. We vragen advies aan een plantenkenner op de binnenplantenafdeling van het tuincentrum. Die raad een Spathiphyllum Walissi aan.
‘Heeft dat ook nog een gewone naam?’
Maar nee, heet echt zo. Is luchtzuiverend volgens de behulpzame man in de groene overall. Maar al na drie weken hangt er een ongezond rottende lucht in de badkamer. De spathiwhattus heeft duidelijk geen zin meer in het purificeren van de aanwezige zuurstof. Dit keer hebben we maar zelf een plant uitgezocht. Deze doet het nu anderhalf jaar, valt niet uit en staat mooi in de hoek. Om de zoveel tijd neem ik de plant mee onder douche. Daarna laat ik hem, ondersteboven, opdrogen. Dan is hij weer voor een tijdje stofvrij. Ideaal. Ik kan het iedereen aanraden. Een plastic plant.

2 gedachten over “Spathiphyllum Walissi”

  1. Ik heb een tijd geleden een bamboeplant van zijden gekocht. Was wel prijzig, maar is bijna niet van echt te onderschijden, heeft geen water nodig en wordt nooit bruin. Ideaal!

Geef een reactie