Gisteren Samariakloof

Goed, je moet er tiefusvroeg je nest voor uit (4 uur en dat is heel vroeg op vakantie) maar dan heb je ook wat. We hadden de bus om half 6 en waren bovenop de berg om 10 uur. Toen begon het avontuur pas echt. Eerst gaat men een heel stuk naar beneden en dat is al mooi. Nu kan je dan nog niet echt goed zien waar je bent beland maar tis wel heel stijl en allemaal steenpad dus goed plan om goede schoenen te hebben. Met steun aan de enkels bdoel’k. Dus niet zustersandalen, wegwerpgympies of sandalen. Serieus gezien. Plaatsvervangend pijn aan de voetjes krijg ik ervan. Maar goed, op een bepaald moment (dan heb je al twee plekken gepasseerd waar vers bronwater uit de berg komt rollen zo je veldfles in) kom je in de gorge. Echt hoog joh! Prachtig. Dan is het niet zo veel dalen meer. Lijkt want in het eggie is het nog een end naar het strand. Ene mooie zicht na het andere en ondertussen goed opletten dat je niet op je snor gaat op de losse steentjes. Er wonen in de kloof ook nog kri-kri geitjes. Die wonen alleen op Kreta. En ik denk dat ik er twee gezien heb. Ook hebben we fossielen gezien en heel veel steenmannetjes. Is de nieuwe trend in wandelland denk ik. Was ergens anders begonnen en nu ook op Kreta. Wel gezellig. Die kloof is echt een aanrader maar alleen als je een beetje goed van gezondheid bent. Daarna moesten we nog een stukje naar de kust, daar afgekoeld in de libische zee, frappe gedronken en daarna met de boot naar Sfakia alwaar de bus stond die ons naar het appartment bracht. Terug om 11 uur. Het was geweldig en mooi en vandaag was ik stuk, kapot, naar de klo.. Daar nemen dan maar weer een borrel op. Jongens, het is hier FANTASTISCH!

3 gedachten over “Gisteren Samariakloof”

  1. Prachtige wandeling he! Wij hebben de kloof ook gelopen en helemaal aan ’t einde, als een oase in de woestijn, was ’n pizzeria! 😉
    Nou, als dat geen geluk is.. Haha!

    Fijne vakantie verder!
    Marleen

Geef een reactie