Vandaag Malia

Afgelopen week en komende week schrijft B vanaf Kreta. Zit lekker in oud Chersonissos en zit er goed. Jammerdejammer is wel dat het erg toeristisch is en vandaag gehoord van een Ierse uitbater dat NL-ers toch vaak wel het Griekse gebeuren mee willen maken. Dat is correct in ons geval. Toch gingen we vandaag naar Malia. Daar huizen de britten. Nou, als je denkt dat Cheronissos toeristisch is moet je daar eens gaan kijken. Volgens eerder genoemde Ierse uitbater, die aldaar zijn tent runt, komen de gasten onder de 30 daar alleen om zich klem te zuipen en weten ze vaak niet eens waar ze zijn. Dat kan natuurlijk zo zijn als je ladderdeladder bent maar het blijkt hetzelfde te zijn als ze een enigzins nuchtere staat hebben bereikt. Ik denk dat de man zich afvroeg wat wij daar deden. Dat hebben we even toegelicht. Wij gingen op zoek naar het Malia palace, een overblijfsel uit de Minoïsche tijd (ja, er is hier idd niets beters te doen) maar dat konden we niet vinden. Na duidelijke instructie van onze nieuwe vriend (gaat snel met Ieren) hebben we het gevonden maar dat was 10 minuten voor sluitingstijd. Wat een K**zooi. Als beloning hebben we vette hap gegeten bij de Ier in Chersonissos. Het was een iets mindere dag vandaag. Nog 1 dag niets, waarschijnlijk met regen. Dan een suffe excursie waarvan ik eigenlijk spijt heb dat ik mij daarvoor heb opgegeven en dan huren we een auto en gaan we 3 dagen wandelen. He he! Eindelijk.

Feuteutje van de Alleycats tegenover ons terras.

3 gedachten over “Vandaag Malia”

Geef een reactie