Mijn favoriete eten

Zoals jullie rechtsboven kunnen lezen ben ik vegetariër. En wel van de lacto-ovo-variant. Mijn favo eten is daarom vlees-, en visloos. Verder ben ik niet zo gek op gelatine en geplette luis (E120).

Gelukkig ben ik gek op groenten, peulvruchten, linzen andere gezonde producten. Daarbij ben ik bijzonder goed in staat om deze ingrediënten om te toveren tot een heerlijke, minder gezonde maaltijd. De makkelijkste manier is het toevoegen van kaas, grote hoeveelheden kaas. Zo maak ik van witlof, in essentie een goed stuk groente, in kaassaus verdronken witlof schotel. Heerlijk!

Tevens maak ik een heerlijk gemene bonenschotel. Daar gaan bonen, ui, knoflook, tomatensaus en paprikapoeder in. Tot dan gaat het goed. Maar er gaat ook sambal in (irritirent voor de maagwand en de volgende dag voelbaar bij het uiteinde van het maagdarmkanaal) en mexicaanse pepertjes (dito) tortillachips (zout!) en, ja daar issie weer, kaas (zout en vet). Lekker!

Ander lekker gerecht is curry. Zo maakt ik wel eens groentencurry, kikkererwtencurry en een linzenschotel uit de Punjab regio van India. Heftig gekruid en met glee. Dat klinkt gezond maar tis in wezen boter. En boter, dames en heren, zit tjokkievol met verzadigde vetten. Over de relatie van verzadigde vetten en uw bloedcholesterolgehalte kan ik u meer vertellen maar dan moet u betalen.

En dat zijn de hartige gerechten en heb ik u nog niet verteld over de zoete…oh jawel. U heeft al kennisgemaakt met de Peanutbutter fudge. En dat is letterlijk en figuurlijk peanuts. De rest is veel erger. Zo maakte ik eens….hmmm, zal ik hier een ander blog over beginnen? Branwen’s kitchen, zoiets?

4 gedachten over “Mijn favoriete eten”

Geef een reactie