Project: Chocoladehagelslagmuffins

De projecten dansen door de week heen. Ze zijn nooit net lekker op donderdag af. Daarbij weet ik de helft van de week niet welke dag het is, beetje vakantiegevoel, waardoor de donderdagen mij door de vingers glippen. Zoals dat gaat. Vandaar vandaag, het is weekend, het moet kunnen, een projectje.

Bakken is gelukkig ook een doorlopend project. Deze muffins had ik al eens eerder gemaakt, toen ter ere van verjaardag van Lief. Nu ook beschikbaar voor jullie. Hoezee, hoezee, hoezee!

Ingrediënten: 250 gram bloem, 2 theelepels bakpoeder, 1/2 theelepel bicarbonaat soda, 100 gram bruine basterdsuiker, 30 gram cacaopoeder, 200ml karnemelk, 75 ml vloeibare boter, 1 ei en 150 gram grote chocolade hagelslag.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius, 175 bij een heteluchtoven. Doe papieren muffinvormpjes in de metalen muffinbakvorm. Doe de bloem, de bakpoeders, basterdsuiker en cacoa in een grote kom. Meet de karnemelk af in een maatbeker, voeg hieraan toe de vloeibare boter en het ei. Roer dit om tot het de stukjes ei wat kleiner zijn en de boter een beetje verdeeld is, het bindt niet maar dat hoeft ook niet als je het maar wat mengt. Giet de vloeistof bij het bloemmengsel en roer met een houten lepel. Niet te lang want een te mooi deeg daar krijg je taaie muffins van. Voeg de chocoladehagelslag toe en schep deze door het deeg. Vul hiermee 12 muffinvormpjes. Bak deze 20 minuten. Laat dan even afkoelen in de vorm, daarna zet je ze, met je vuurvaste handjes, op een rooster om verder af te koelen. Nodig je vrienden/familie uit en maak indruk. Of neem de muffins mee naar je werk en maak je collega’s stikjaloers.

Aanvullende informatie: bicarbonaat soda is ook wel bekend als dubbelzure soda, verkrijgbaar in bakwinkels en, kwam ik eens achter, de Indo Toko. Deze Muffins zijn een variatie van mij op een recept van Nigella Lawson die natuurlijk Engels is en daar gebruikt men vaker dit poedertje.
Ik kwam tegen hagelslag van De Ruijter en die heet Extra Puur Royale hagelslag. Het betreft aso grote korrels die heel geschikt zijn voor gebruik bij de bereiding van dit zoete snekkie. Tis maar dat u het weet.

Eén gedachte over “Project: Chocoladehagelslagmuffins”

Geef een reactie