Granaatappel

Het was druk de laatste week van het afgelopen jaar. Lichamelijk was het goed te doen. Beetje wandelen, boekje lezen, boodschappen doen, koken, puzzelen en uit eten. Maar tussen de oortjes daar ging het minder goed. Met als gevolg lichamelijke klachten zoals jeuk, krampen en pijn. Ondertussen blijven lachen natuurlijk want het zijn feestdagen. Ik denk dat ik het overgrote gedeelte van het volk in de maling heb kunnen nemen. Behalve eentje. Er is er een aanwezig die een geliefde met MS van dichtbij heeft meegemaakt en ze heeft, op een afstandje, naar mij kunnen kijken. We hebben niet gesproken maar ik kreeg wel twee granaatappels mee. Kan zijn dat ze met het fruit in haar maag zat. Zonde om weg te gooien en niet weten wat ermee te doen. Kan ook zijn dat ze dacht dat ik er misschien wat aan zou hebben. Vermoedelijk hebben we te maken met een combinatie van deze factoren. Ik ben eens lekker op zoek gegaan in mijn favoriete kookboek, ook wel bekend als Internet. Heel veel machtige recepten waarbij de granaatappelpitjes op grote stukken vlees worden gedrapeerd. Niet handig voor de veggie. Heerlijke cheesecake met een topping van granaatappel. Maarja, het is januari en iets ‘gezondere’ gerechten zijn welkom deze maand*. Een smoothie dan? Bijvoorbeeld deze met alleen maar fruit. Vandaag was dit mijn ontbijt en ik kan u garanderen dat ik het erg lekker vind. Zo lekker dat de tweede granaatappel morgen ook in de blender verdwijnt.

*)Niet dat ik ben aangekomen in gewicht afgelopen maand. Waarom niet? Omdat ik daar niet aan doe, daarom niet. 🙂

4 gedachten over “Granaatappel”

Geef een reactie